Egyre több jegyautomata Újpesten is

  •  
  •  
  •  

Jelenleg összesen százötven jegyautomata üzemel Budapesten. Újpestre is folyamatosan telepítik az elektronikus jegyértékesítő szerkezeteket, amelyekkel már nem csak a városközpontban találkozhatnak az utasok.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) térképes felületen jelzi, hol lehet jegyet vásárolni, illetve Budapesten és Újpesten belül hová telepített papírpénzt és bankkártyát is elfogadó, bérletet is értékesítő automatákat.

Újpest Központban két ilyen szerkezet is található, ezeket az elsők között telepítette a BKK.

További kedvező változás, hogy jelenleg már az Árpád üzletház megállónál (az üzletház előtt a gyalogátkelőnél) szintén lehet jegyet-bérletet vásárolni, és Káposztásmegyeren, a 14-es villamos végállomásánál is van erre lehetőség. Szintén működik automata a Türr István utcában (a 147-es és a 30-as buszok megállójához közel).

A BKK interaktív térképe szerint már telepítették, de még nem üzemel az automata Újpest Városkapunál, Rákospalota-Újpest vasútállomáson, az Erdősor úton, az Óceánárok utca megálló közelében, valamint a Fóti és Megyeri út sarkán és a Pozsonyi utcában. Az imént felsoroltakat folyamatosan helyezik üzembe, de Újpest városkapunál több helyen is lehet jegyet vásárolni.