•  
  •  
  •  

A magyar emberek étkezési szokásait gyakran éri bírálat. Ezért nagyon fontos, hogy a kisgyermekes szülők mielőbb megismerkedjenek a korszerű táplálkozással, mert a kicsikre az otthoni étkezési szokások erőteljesen hatnak.

Újpest valamennyi bölcsődéjében családi délutánokon rendeztünk ételbemutatókat. Látos Ildikó dietetikus által összeállított recepteknek megfelelően elkészített különleges, ismert, hagyományos és kevésbé ismert burgonyás ételeket tálaltunk fel. A bölcsődék munkatársai, a kisgyermeknevelők közösen szervezték és valósították meg a családi délutánt. Könnyen, egyszerűen elkészíthető ételeket ajánlottak az anyukáknak, apukáknak, nagymamáknak, gyerekeknek.

A burgonyából és más egészséges alapanyagból ízletes, könnyű ételeket lehet készíteni, ahogy ezt a bemutatott ételekkel is alátámasztottuk. A résztvevők vidám és hasznos délutánt töltöttek együtt, ahol a gyerekek a szülőkkel együtt kóstolgatták a különféle burgonyás ételeket. Jó hangulatú beszélgetések, receptcserék, technológiai tanácsadások, közös játék is gazdagította a programot.

A recepteket és a programokon készült további képeket megtalálják a bölcsődék honlapján.

Kocsis Ildikó Edit
intézményvezető,
Újpesti Önkormányzati Bölcsődék Intézménye,
Bölcsődék Központja