Együttműködési ajánlat

  •  
  •  
  •  

Az UTE együttműködési ajánlattal él az Újpest FC belga tulajdonosa felé az újpesti labdarúgás érdekében. Az egyesület nyílt levelét változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Duchatelet Úr!

Az Újpesti Torna Egylet több mint 131 éve szolgálja az újpesti sport érdekeit, és mindig a legfontosabb küldetése volt a lehető legmagasabb színvonalú élsport, és a lehető legszélesebb kört elérő tömegsport megteremtése.

Megítélésünk szerint az elmúlt időszak labdarúgással kapcsolatos viharos eseményei nem szolgálják a magas színvonalú újpesti labdarúgás érdekeit, ezért együttműködési ajánlatot teszünk az újpesti utánpótlás és az újpesti felnőtt labdarúgás fejlődése érdekében.

Az érvényben lévő MLSZ utánpótlás szabályok szerint az Ön tulajdonában lévő utánpótlás nevelő egyesület „C” kategóriás, míg az UTE Labdarúgó Akadémia „B” kategóriás utánpótlás csapatnak minősül.

Ez a rangsorolás nem előnyős egyik sportszervezetnek sem. Összefogással megnyílna az út ahhoz, hogy magas színvonalú „A” kategóriás labdarúgó akadémiai minősítést szerezzünk, ezzel mi lehetnénk az ország egyik legjobb, vagy a legjobb utánpótlás bázisa. Közös munkákkal elérhetővé válna, hogy a fővárosban kiemelt akadémiai rangot szerezzünk.

Kérjük, amennyiben szándékunkat megfontolandónak tartja, üljünk tárgyaló asztalhoz a mielőbbi előremutató megoldás érdekében.

2016. november 4.
Újpesti Torna Egylet

A levelet a mai napon az Újpesti Torna Egylet hivatalos formában is megküldte Roderick Duchatelet Úr felé.