Éjszaka a könyvtárban

  •  
  •  
  •  

Színház, koncert, ingyenes beiratkozás, és persze olvasás hajnalhasadtáig. A Magyar kultúra napja alkalmából már másodszor tartott éjszaka is nyitva a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár IV. kerületi Király utcai könyvtára január 19-én.

Tavaly ilyenkor is nagy sikere volt az első könyvtári éjszakának, akkor Harcsa Veronika adott teltházas koncertet. „Könyvtárunkban az egyik legjobb, legértékesebb zenegyűjtemény, hangtár található Budapesten. Erre szeretnénk felhívni a figyelmet az éjszakai nyitva tartással, és az élő koncerttel. És persze ezzel a könyvtárunkat, az olvasást is népszerűsítjük.” – mondta Tamási Júlia könyvtárvezető. El is kél a népszerűsítés, hiszen egyre kevesebben használják a zenetárat az internetes letöltések világában.  Az éjszakai program délután kezdődött a pécsi MárkusZínház bábelőadásával. Az égigérő fa című mesére tizenhét órakor teljesen megtelt a könyvtár.

A következő program a Fókatelep zenekar koncertje volt, este kilenckor. A zenekar a Korai Öröm és a ColorStar együttes közös örömzenéléseiből alakult még 2007-ben. A hozzájuk csatlakozó Oláh Annamária énekesnővel sajátos hangulatú pszichedelikus világzenét játszanak.

A Király utcai könyvtár amúgy csöndes, nyugodt hangulatát is felpezsdítették és remek koncertet adtak. Este tíztől a könyvtár látogatói negyedévre ingyen beiratkozhattak. A este a koncerttel nem ért véget, mert a bibliotéka-buli hajnali hatig tartott, süteménnyel, kávéval, teával, és természetesen kölcsönzéssel, olvasással.
JM