Éjszakai járőrök vigyázzák a nyugalmat

  •  
  •  
  •  

Az új városvezetés elkötelezett abban, hogy Újpest közterületein rend és tisztaság legyen, ennek érdekében fokozzák az ellenőrzéseket. A közbiztonság erősítését és az illegális hulladéklerakás megakadályozását egyaránt szolgálják az éjszakai járőrözések, melynek során Közterület Felügyelet munkatársai este 9.00 és hajnali 5.00 óra között biztosítják a kerület nyugalmát. Az intézkedéssel párhuzamosan valamennyi illegális hulladéklerakó helyet ellenőriznek.

A közterület rendjének fenntartása érdekében rendszeresen ellenőrzik majd a parkokat, játszótereket valamint egyéb közterületeket és azok rendeltetésszerű használatát. Ha az új rendszer beváltja a hozzá fűzött  reményeket, megszűnhetnek az éjszakai randalírozások, italozások, extrém esetben a drogozás a játszótereken és a többi közterületen is.

A felügyelők bűncselekmény vagy szabálysértés esetén intézkedhetnek, és eljárást folytathatnak le az elkövetőkkel szemben. A felügyelet természetesen szorosan együttműködik a rendőrséggel is, ami azt jelenti, hogy olyan esetekben, amikor a hatáskörük már nem elegendő, értesítik a rendőröket és közösen intézkednek.

Hivatali munkaidőn túl, az egyéb szabályok szerint, az állampolgári bejelentéseket a IV. kerületi rendőrkapitányság ügyeletére, a 231-3440-es telefonszámon lehet megtenni.


(fotó: ujpest.blog.hu)