Eladják a futballklubot

  •  
  •  
  •  

Nem felel meg a valóságnak az az állítás, hogy Újpest Önkormányzata nem érdeklődött az Újpest FC Kft.-ben való tulajdonszerzés iránt. Egy júniusban kelt levél arról tanúskodik, a városháza 5 százalékos üzletrész megvételét kezdeményezte, mert az önkormányzat számára fontos a klub jövője.

Mint ismert, ma délelőtt az Újpest többségi tulajdonosa egy közleményben adott arról tájékoztatást, hogy a jövőben nem kívánja támogatni a csapatot és el kívánja adni a klubban levő részesedéseit. A közleményben található meg az alábbi sor is.
” Cégünk az üzletrész eladásának szándékáról először Újpest önkormányzatát értesítette, amely sajnos nem kíván szerepet vállalni az Újpest FC Kft. működtetésében.”

Honlapunk birtokába jutott egy olyan önkormányzati levél, amely ennek éppen az ellenkezőjéről tanúskodik. A Csehi István ügyvezetőnek címzett levél arról szól, hogy Újpest önkormányzata számára fontos a klub, és kisebbségi, 5 százalékos részesedést kíván megszerezni az egyesületből.
A levelet 2011. júniusában adták fel, hogy miért nem lett az üzletből semmi, nem tudni. Az elkötelezettséget mindenesetre látni lehet, mivel a levélben továbbá az áll, hogy az önkormányzat minden törvényes segítséget megadna a csapatnak a fejlődésben, amely “jelentős előnyt jelenthetne a társaságnak és ezáltal aktívan szolgálhatná az újpesti labdarúgás érdekeit”.

Értesüléseink szerint ennek a levélnek a tudatában az újpesti önkormányzat is megrökönyödött a közlemény azon állításán, miszerint őket nem érdekelné a csapat működtetése. Egyébként úgy tudjuk, hogy a 2011. júniusi levélre a mai napig nem adott választ az Újpest FC.

***
Mint a mai napon ismertté vált, a City Budapest Zrt. bejelentette, hogy megválik az Újpest FC-ben való részesedésétől. Egyúttal kifejezte reményét arra vonatkozóan, hogy sikerül olyan partnert találnia, amely üzletrésze megvásárlásával biztosítja a futballklub működtetését, és elősegítené az Újpest FC sportszakmai és üzleti szempontból is minél sikeresebb, eredményesebb, múltjához méltó szereplését.

A City Budapest Zrt. büszke arra, hogy az elmúlt években nyújtott támogatásával az Újpest FC a fővárosi klubok közül egyedüliként nem szűnt meg, nem alakult át, nem esett ki az NB I-ből, és vissza sem minősítették alacsonyabb osztályba; továbbá az NB I-es szereplését tekintve az egyik legeredményesebb csapatnak számít.
 
A City Budapest Zrt. dr. Bartha Csaba urat bízta meg, hogy az üzletrészének adás-vételéről tárgyalásokat folytasson a cég képviseletében, továbbá felhatalmazta, hogy a tárgyalások lezárásáig és az új tulajdonos belépéséig a szükséges intézkedéseket megtegye, és biztosítsa a kft. folyamatos működését.
 
Az üzletrész értékesítéséről a végső döntést az igazgatótanács hozza meg.
 
A City Budapest Zrt. közleménye