Elbúcsúzott a Bajnok Terasz, jön a Városnapok 2012

  •  
  •  
  •  

A londoni olimpiai játékok befejeztével a Bajnok Terasz is elbúcsúzott. A vasárnap tartott záróünnepséget még a LED-falon követhette nyomon a közönség. Az önkormányzat nevében Gergely Gábor kollégánk mondott köszönetet a hűséges nézőknek és méltatta a szervezőket.

Az önkormányzat szervezésében létrehozott Bajnok Terasz a futball Európa- Bajnokságtól kezdve az olimpia zárónapjáig várta a közönséget és az itt rendezett díjátadók mellett minden korosztálynak biztosított kikapcsolódási lehetőséget. Voltak, akik az első naptól kezdve minden nap kint voltak, és innen követték nyomon a sporteseményeket. Így tett Malid Gábor is, aki szerint a magyar sportolók sokkal jobb teljesítményt nyújtottak, mint annak idején Sydney-ben. „Örülök a nyolc aranyérmünknek, egyedül azt sajnálom, hogy Janics Natasa nem tudott első lenni, bár szinte rögtön a szülés után tért vissza a sporthoz. Remélem, legközelebb sikerül neki” – tette hozzá.  Gábor egyébként a Cseriti nyereményjátékán Puma ajándékcsomagot nyert, amit szintén a teraszon vehetett át, és természetesen valamennyi sportszert, beleértve a sakkot, a pingpongot és a csocsót, kipróbálta.

Az olimpia idején szinte minden este szép számú közönség gyűlt össze a teraszon, a kihelyezett csocsóasztalok pedig már az első naptól kezdve szinte mindig foglaltak voltak. A szervezők gondoltak a kicsikre is, számukra homokozót és játékokat helyeztek ki, és a magyar közönség megismerhette a petanque nevű francia labdajátékot is. Spolár Gergőnek egyedül ez utóbbi, nálunk kevéssé ismert játék okozott némi nehézséget, ezen kívül valamennyiben otthon érezte magát. „Az EB alatt kezdtem kijárni a teraszra, tizenöt meccset biztosan itt követtem végig. Az olimpia alatt pedig minden nap kilátogattam” – mondja.

Amíg szüneteltek a sportközvetítések, a közönség addig is tartalmasan szórakozhatott: a délutáni-esti órákban rajzfilmek illetve filmek várták a nézőket, a péntek pedig hagyományosan a karaoke napjává „nőtte ki magát”. A legjobban éneklőket szintén külön és a Bajnok Teraszon díjazták, de ugyanitt gyűltek össze, majd indultak át az Ady Endre Művelődési Központba az első kiválasztásra Újpest leendő arcai is.

A sportközvetítések nézői között akadt olyan is, aki utoljára akkor látta a városközpontot, amikor még a 8-as villamos végállomásozott a piacnál, és ide, Újpestre járt középiskolába. „Ha előbb tudom, hogy itt élőben követhetjük figyelemmel az olimpiát, már napokkal előbb is kijövök” – mondta Kuzma Erzsébet még a vízilabda közvetítések alatt. Hozzátette, az elmúlt időszak alatt számára rengeteget változott a városkép, természetesen pozitív irányba. „A tér és a piac környéke elhanyagolt volt és a városházára is ráfért annak ideén a felújítás” – emlékszik vissza a múltra, miközben láthatóan értékeli a pozitívumokat, benne a terasz programjával.

Az olimpiai események, és egyben a Bajnok Terasz utolsó napján Gergely Gábor kollégánk mondott köszönetet a kitartó és lelkes közönségnek. Kiemelte, sokan látogattak ki a Szent István térre, az önkormányzatot pedig külön köszönet illeti a programok és a terasz színvonalas szervezéséért. Legközelebb a Városnapokon nyílik lehetőség hasonló közösségi életre. Addig is ne feledjük: az aranyérmek negyedét újpesti sportolók, Berki Krisztián tornász és Dombi Rudolf kajakos hozta haza Londonból. Ezúton is gratulálunk nekik, ahogyan valamennyi magyar sportolónak.

M. Orbán András