Elefánt a mérlegen

  •  
  •  
  •  

Az előző tanév végén vált lehetővé, hogy az újpesti általános iskolások körutat tehetnek a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Wintermantel Zsolt polgármester és dr. Persányi Miklós főigazgató megállapodásának köszönhetően már több száz gyermek ismerkedhetett meg az Állatkert lakóival.

Elefánt-mérlegelés, szurikáta szemle, izgalmas állatsimogató – ez tetszett a legjobban a Megyeri Úti Általános Iskola alsósainak, akik a múlt héten látogattak ki a budapesti állatparkba. Az állatkerti bérletet Újpest Önkormányzata biztosítja az újpesti iskoláknak, amit legutóbb közel kétszáz megyeris kisdiák vett igénybe. Az állatkerti séta – akárcsak az előző tanévben – továbbra is töretlen siker a gyerekek körében. A látogatások során a kellemes időtöltés egyben hasznos is, ugyanis számos, akár a tananyaghoz kapcsolódó tudnivalót is megtanulhatnak a gyerekek.

– A Megyeri Úti Általános Iskola programjában kiemelkedő szerepet tölt be az öko-iskola program, melynek keretében nagyszerű lehetőség, ha a gyerekek megismerik az állatokat a természetes élethelyükhöz hasonló helyzetben, amit máshogy egyébként nem láthatnának – mondta el lapunknak Hamzáné Szita Ilona iskolaigazgató. – Nagyon hálásak vagyunk az önkormányzatnak ezért a lehetőségért.

Az ingyenes látogatást biztosító bérlet tovább vándorol, így a közeljövőben még több újpesti általános iskolás előtt nyílik meg a lehetőség, hogy bepillantson az állatok világába.

(antosa)