Életmódtábor a Benkőben

  •  
  •  
  •  

Egyhetes életmódtáborban sportolhatott és tanulhatott játékos formában az egészséges táplálkozásról huszonöt diák a Benkő István Református Általános Iskola és Gimnáziumban.

A táborba csak túlsúlyos gyerekek mehettek. A legnépszerűbb program az úszás és a zumba volt. Nagy örömmel és izgalommal várták a gyerekek Schobert Norbit, aki ellátogatott hozzájuk.

“Az iskolában tartott táborba huszonöt 1-7. osztályos gyereket választottunk ki a testtömeg-indexük alapján” – mondta Lipovszky Judit szervező, a Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium életviteltanára. Kiemelte, a tábor célja az volt, hogy egy hét alatt a legkülönbözőbb formában mutassa meg a gyerekeknek, hogyan lehet egészségesen tölteni a mindennapokat. Az intézmény egy, az egészséges életmódot népszerűsítő uniós pályázaton vett részt, a tábort az itt nyert forrásból finanszírozta.

A rendhagyó hetet különféle programokkal tették változatossá. A gyerekek minden nap úsztak és sportoltak, emellett különböző játékos előadásokat is hallhattak az egészséges életmód előnyeiről. A legnépszerűbb előadó alighanem Schobert Norbi volt, akit pozitív példaként tartanak számon a diákok.

A táborban emellett volt süteménykészítés, amikor a diákok azt tanulhatták meg, hogyan lehet liszt és cukor nélkül egészséges, de ugyanakkor ízletes édességet sütni.

“A szerda reggel zumbával kezdődött, pénteken pedig a piacra látogattunk el. Az egész testet megmozgató táncos mozgásformát és az úszást élvezték leginkább a gyerekek, a piacon pedig megmutattuk nekik, mit érdemes megvenniük, és felhívtuk a figyelmet az áru minőségére és a szavatosságra is” – tette hozzá Lipovszky Judit.

Az egészség fontosságára a szülők figyelmét is ráirányították. A tábor negyedik napján tartott szülői beszélgetés eredményeképpen a jövő tanévtől megalakul az iskola életmódklubja, ami egy újabb lépés, hogy egészségesebben éljen ez a két generáció.

M. Orbán András