Életveszélyes késelés Újpesten

  •  
  •  
  •  

Két férfi, az újpesti Klauzál utcában szóváltásba keveredett, majd a 35 éves támadó többször megszúrta a 26 éves férfit, akit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Az elkövetőt bravúros gyorsasággal elfogták a rendőrök.

Az eset augusztus elsején, délután történt a Klauzál utcában. Információink szerint a két férfi ismerte egymást, és szóváltásba keveredtek. Ezután a támadó többször megszúrta az időközben hátat fordító áldozatát. Hogy min veszekedtek, és miért fajult tettlegességig az ügy, egyelőre nem lehet tudni. Több, közelben tartózkodó személy látta az esetet, őket tanúként hallgatják ki a rendőrök. Az elkövető a szúrások után villámgyorsan elhagyta a helyszínt, a sebesült fiatalembernek még volt annyi ereje, hogy a közeli üzletbe betántorogjon, és hívja a rendőrséget. A járőrök perceken belül a helyszínen termettek, miközben a mentők is megérkeztek. A mentősök ellátták a súlyosan vérző, életveszélyes állapotban lévő férfit, majd a Honvéd kórházba szállították. Az újpesti rendőrök nagy erőkkel kezdték keresni az elkövetőt: adatokat gyűjtöttek, megtették a szükséges intézkedéseket. Erőfeszítéseiket siker koronázta, és Rákospalotán, a Deák utcában elfogták a támadót. Úgy tudjuk, hogy az illető már többször vétett a törvény ellen.
 
Az ügyben a további eljárást – a férfi őrizetbe vétele mellett – emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanújával a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya folytatja le.