Elhalasztják Berki műtétjét

  •  
  •  
  •  

Berki Krisztián vírusos megbetegedése miatt el kellett halasztani az erre a hétre tervezett műtétet.

Egyre gyakrabban esik a tekintete a naptárra a tornász olimpiai bajnok Berki Krisztiánnak, akinek – az orvosok és az edzője tanácsát elfogadva – a múlt héten kellett belátnia, hogy először a vállát kell halogatás nélkül rendbe hozatnia, és csak azután folytathatja a felkészülését az októberi glasgow-i olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. Rossz a rosszban: az e hétre tervezett műtétet vírusos megbetegedése miatt el kellett halasztani.

“Folyamatosan tartom a kapcsolatot a műtétre felkészült orvosaimmal, szerdán pedig a Sportkórház fül-, orr-, gégészeti osztályán vizsgáltak meg, ahol azt állapították meg, hogy vírusos betegség kapott el. Ez az oka annak, hogy a hétfőre tervezett, majd csütörtökre áttett vállműtétem a jövő hétre halasztódik. Szedem az orvosságokat, követem az orvosi tanácsokat, közben az étrendemre és a vitamin háztartásomra ügyelő Bundzsák Gabriellától, a volt válogatott tornásznőtől is megkapom a szükséges instrukciókat. Remélhetőleg a hétvégére már teljesen rendben leszek. Kicsit feszültebb vagyok, mint a múlt héten, mert múlik az idő, én pedig mielőbb szeretnék túlesni a műtéten” – mondta Berki Krisztián a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának.

Az orvosi előrejelzések szerint a műtétet követően körülbelül két hónapig tarthat Krisztián teljes gyógyulása. Kovács István, az olimpiai bajnok mestere pedig úgy vélekedik, hogy a rehabilitációt követően öt hónapra lesz szükség a csúcsforma eléréshez. Ez így összesen hét hónap. A világbajnokság október 23-án kezdődik Glasgowban.

Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter