Elhivatott az új kuratóriumi elnök

  •  
  •  
  •  

Iványi János Újpestért-díjas építőmérnököt választották az Újpesti Helytörténeti Alapítvány kuratóriumi elnökének. A tisztségében dr. Sallai Jánost váltó új vezető azt ígéri, a helytörténeti ismeretek népszerűsítésén fog fáradozni.

Az alapítvány új elnöke tervezi újabb helytörténeti forrásmunkák elkészítését, és kiadását. “Szeptemberben lesz húsz éve, hogy az Aschner Lipót Alapítvány Kuratóriuma létrehozta az Újpesti Helytörténeti Alapítványt. Azóta is ezt útvonalat járjuk, hogy anyagi és erkölcsi támogatást nyújtsunk Újpest múltjának kutatásához. Helytörténeti vetélkedővel szeretnénk továbbra is ráirányítani a diákok fi – gyelmét évről-évre a hagyományőrzés iránt” – tudtuk meg Iványi Jánostól.

Az új elnök – elmondása szerint – nehéz helyzetben van, hiszen sikeres korábbi elnökök munkájának folytatására kapott bizalmat. Bízik abban, hogy a kuratórium tagjainak segítségével – valamint a korábban a kuratóriumban dolgozó elhunyt felesége, Konrád Gizella szellemi hagyatékával felvértezve – le tudja küzdeni a nehézségeket.

Ú. N.