Elindult a Budapesti Szelektív Kupa!

  •  
  •  
  •  

Budapest Főváros Önkormányzata játszva tanítja a szelektív hulladékgyűjtést a „házhoz menő” kampány keretében. Az ingyenes promóciós játék 2014. szeptember 5-én, pénteken indult el Budapesti Szelektív Kupa címmel.

A „házhoz menő” szelektív hulladékgyűjtés keretében a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) összesen négyszázháromezer új tartályt telepít Budapesten; 2014 végéig minden fővárosi háztartás megkapja a papír, illetve a műanyag és fém gyűjtésére szolgáló kukákat.

A szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére a főváros Budapesti Szelektív Kupa címmel online játékot szervez. Ebben azok a budapesti lakóházak – családi házak, társasházak és szövetkezeti házak – vehetnek részt, amelyek már megkapták az FKF kék és sárga fedeles szelektív tartályait.

A szeptember 5-én indult online játék a jatek.hazhozmeno.hu internetes oldalon érhető el, és három fordulóból áll. A játékosoknak először egy 12 kérdésből álló totót kell kitölteniük. Azok a házak, amelyek legalább 9 kérdésre helyesen válaszolnak, a második fordulóba jutnak, ahol a gyakorlatban kell bizonyítaniuk, hogy helyesen gyűjtik a papír-, illetve a műanyag és fémhulladékokat. A szakszerű szelektálást a mindennapokban az FKF „kommandója” ellenőrzi, úgyhogy érdemes alaposan átolvasni és betartani a szelektív gyűjtés szabályait. A harmadik fordulóba jutó házak sorsoláson vesznek részt, az össznyeremény egymillió forint!

A játékkal a fővárosi önkormányzatnak az a célja, hogy felhívja a budapestiek figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, és arra is, hogy a gyűjtés során néhány alapvető szabályt be kell tartani ahhoz, hogy a szelektíven gyűjtött anyagok újrahasznosíthatóak legyenek.

Jelentkezés és a Budapesti Szelektív Kupa játékszabályzata: jatek.hazhozmeno.hu.