Elismerés a Nemzetközi Szabadidősport Szövetségtől

  •  
  •  
  •  

Több mint két hónapon át, közel kétezer négyzetméteren terül el Budapest egyik legszebb környezetében lévő, és legnépszerűbb játszótere. Az újpesti Szent István téren, a Polgármesteri Hivatal mögötti területen a hét minden napján (június 10. és augusztus 14. között, hétköznapokon 9-19 óráig, hétvégenként 15-19 óráig) várják a sportolni, kikapcsolódni vágyó kicsiket és nagyokat.

Immár hagyományosnak mondható módon épült fel az idei nyár kezdetén is a Szent István téri, tíz négyzetméteres óriáshomokozó, ami kétségtelenül a programok legnagyobb vonzerejét jelenti, mégis csak egy kis szelete az augusztus közepéig tartó eseménynek.

Az Önkormányzat az Óriáshomokozó, Sport- és Közösségi Programok elindításakor elsősorban az újpesti lakosoknak kívánt kikapcsolódási, sportolási lehetőséget nyújtani, új közösségi teret kialakítani a nyári hónapokra, ám az esemény sikerét és jó hírét mutatja, hogy a környező kerületekből, sőt, az agglomerációból is sokan keresik fel a Szent István teret, hogy itt töltsék el szabadidejüket, sportoljanak, pihenjenek, vagy csak egyszerűen beszélgessenek egy jót.

A kisebbeket minden nap a homokvár építéséhez kiváló minőségű, megtisztított, fellazított, kellően nedves homok, és rengeteg homokozójáték várja, s aki éppen nem fér oda a legnagyobb markolókhoz és dömperekhez, az addig a vizes játékoknál, vagy a színezőasztaloknál vigasztalódik.

Az óriás társasjátékok – sakk, malom, turista társas, Ki nevet a végén? – szintén nagyon népszerűek, de az úgymond „hagyományos” méretű játéktáblák széles skálája is megtalálható a kihelyezett asztalokon. Aki egy kis mozgásra vágyik, az a szervezői faházban kérhet magának kosár- vagy focilabdát, frizbit, pingpong vagy tollas ütőt, hullahoppkarikát. Vannak itt még gombfoci- és csocsóasztalok, valamint különféle karika- és labdadobáló játékok, de aki az új őrületnek hódolva csak azért tévedne a Szent István térre, hogy pokémonokat gyűjtsön, annak sem kell csalódnia.

A sportolás közbeni pihenést a homokozót körülvevő nyugágyak biztosítják, a szülők, nagyszülők így közelről tudják rajta tartani a szemüket a kicsiken.

A programmal Újpest Önkormányzata csatlakozott a Nemzetközi Szabadidősport Szövetség (TAFISA) „Take Back Your Streets… Take Back Your Future!”, azaz „Foglaljátok vissza az utcáitokat… vegyétek vissza a jövőtöket!” elnevezésű kezdeményezéséhez, melynek eredményeképpen az Óriáshomokozó, Sport és Közösségi Programok TAFISA-elismerést és TAFISA-védnökséget is kapott.

És ami az egyik legfontosabb: a program minden eleme a hét minden napján teljesen ingyenes!

A program Facebook-oldala: itt érhető el.