Elismerés az UTE paralimpikonjainak

  •  
  •  
  •  

Október 14-én pénteken, az önkormányzat és az Újpesti Közművelődési Kör közös rendezvényén a Városháza dísztermében Újpestért Díjat vehettek át az UTE riói paralimpián részt vevő sportolói és Kapás Boglárka, az UTE olimpiai bronzérmes úszója.

Hagyományosan az Újpesti Városnapok keretén belül adják át az Újpest Önkormányzata által odaítélt Újpest Díszpolgára, Újpestért Díj és az Újpesti Önkormányzat Elismerő Oklevele kitüntetéseket. Idén Kozák Danuta, Gyurta Dániel, dr. Hollósi Antal Gábor sebész szakorvos és Naszvagyi Vilmos opera-hangversenyénekes kapott díszpolgári címet, míg Fericsán Kálmán, Hirmann László és Zámbó Sándor Újpestért Díjat vehetett át az augusztus 26-i ünnepségen.

A mostani, október 14-i eseményen Kapás Boglárka, az UTE olimpiai bronzérmes úszója és az UTE riói paralimpián részt vevő sportolói is megkapták az elismerést.

Az ünnepi eseményen Újpestért Díjat vehetett át Dani Gyöngyi, az UTE paralimpiai ezüst-, és bronzérmes vívója, az újpesti Csonka András, a riói paralimpián ezüstérmes asztaliteniszező, Kapás Boglárka, az UTE olimpiai bronzérmes úszója, és Krajnyák Zsuzsanna, az UTE paralimpiai bronz-, és ezüstérmes vívója. Újpest Önkormányzatának Elismerő Oklevelét kapta Adámi Zsanett, az UTE paralimpiai hatodik helyezett úszója, az újpesti Arlóy Zsófia, paralimpiai ötödik helyezett asztaliteniszező és Feczer Viktor, Krajnyák Zsuzsanna és Dani Gyöngyi edzője.

Az elismeréseket Wintermantel Zsolt adta át. A díjátadó ünnepségre meghívott sportolókat jeles újpesti képzőművészek ajándékozták meg alkotásaikkal.