Elismerés újpesti személyiségeknek

  •  
  •  
  •  

A Magyar Köztársaság elnöke a miniszterelnök előterjesztésére, nemzeti ünnepünk október 23-a, az 1956-os forradalom és szabadságharc 54. évfordulója alkalmából kitüntetéseket adományozott.

A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje (polgári tagozat) kitüntetést kapta Dr. Velkey György, a magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza igazgatója, elkötelezett és eredményes gyógyítói és vezetői munkája, az orvosi és egészségügyi szakemberképzésben végzett oktató-nevelő, valamint szakmai közéleti tevékenysége elismeréseként.
A Magyar Köztársaság Elnöke és a Nemzeti Erőforrás Miniszter megbízásából Halász János parlamenti államtitkár adta át a Magyar Köztársasági Érdemkereszt tisztikeresztje (polgári tagozat) kitüntetést Sillye Jenő zeneszerzőnek, egyházzenésznek.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 54-ik évfordulója alkalmából a Nemzeti Erőforrás Miniszter megbízásából miniszteri díjakat adtak át október 22-én a Néprajzi Múzeumban megtartott ünnepségen. Kiemelkedő közművelődési tevékenysége elismeréseként Bessenyei György – díjban részesült Neufeld Györgyné, a Polgármesteri Hivatal alpolgármesteri titkárságának referense. A díjat Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár adta át dr. Kálnoki- Gyöngyössy Márton kultúráért felelős helyettes államtitkár társaságában.