Elismerések az újpesti olimpikonoknak

  •  
  •  
  •  

Rendkívüli testületi ülésen szavaznak az Újpesti Önkormányzat képviselői arról, hogy a Riói olimpián, az Újpesti Torna Egylet színeiben dobogós, vagy pontszerző helyet elért sportolókat, edzőket kitüntessék.

Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere ma a közösségi oldalán tájékoztatta a közvéleményt arról, hogy rendkívüli ülést hív össze ez ügyben:

„Valamennyi Rióba utazó és tisztességgel helytálló magyar sportoló mindannyiunknak hatalmas örömöt és büszkeséget szerzett, továbbá komoly elismerést vívott ki hazánk számára. Különösen büszkék vagyunk az UTE versenyzőire, akik a Vasas mögött és a Honvéd előtt a második legeredményesebbek voltak a hazai egyesületek közül. Sporttörténelmileg fontos eredmény, hogy Gyurta Dánielt beválasztották a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Sportolói Bizottságába. Újpest városa és az Újpesti Torna Egylet történelme és jelene sem szétválasztható. Újpest polgárai és közössége is különösen megbecsüli sportolóit. Éppen ezért a mai napon összehívtam Újpest Képviselő-testületének rendkívüli ülését, ahol javasolni fogom, hogy:

Kozák Danuta, az UTE olimpiai bajnok kajakozója,
Gyurta Dániel, az UTE olimpiai bajnok úszója, a NOB Sportolói Bizottságának tagja Újpest Díszpolgára címben,
Kapás Boglárka, az UTE olimpiai bronzérmes úszója Újpestért Díjban,
Tótka Sándor, az UTE olimpiai negyedik helyezett pontszerző kajakozója,
Somogyi Béla, Kozák Danuta edzője,
Doma Gergő, az UTE Kajak-kenu szakosztályának vezetője Újpest Önkormányzatának elismerő oklevelében részesüljön.

Köszönjük Nektek! Újpest, a büszkeség összeköt minket!”

Újpest Önkormányzata 2012-ben, a Londoni olimpia után teremtett hagyományt azzal, hogy (közvetlenül az olimpiai játékokat követően) Újpest legrangosabb elismeréseivel jutalmazták sikereket elért sportolóikat. Akkor az aranyat szerző Berki Krisztián tornászt és Dombi Rudolf kajakozót avatták díszpolgárrá, illetve Karakas Hedvig az olimpiai játékokon ötödik helyet elérő cselgáncsozó kapta meg Újpest Önkormányzatának Elismerő Oklevelét.

A díjakat, kitüntető címeket az Újpesti Városnapokon, 2016. augusztus 26-án 17 órakor, az Újpesti Városháza Dísztermében adják át ünnepélyes keretek között.