Elismerő oklevéllel bővült a kitüntetések sora

  •  
  •  
  •  

Saját alapítású díjait, elismeréseit emelte új rendeletbe február 23-i ülésén Újpest Önkormányzatának Képviselő-testülete.

Az önkormányzati kitüntetésekről és elismerő címekről szóló rendelet megalkotására új jogszabályi előírásokat követve került. Megmaradtak az eddigi díjak: az Újpest Díszpolgára cím, a Semsey Aladár Újpesti Életműdíj, az Újpestért Díj, az Újpest Egészségéért Díj, valamint az Újpest Gyermekeiért Díj, és a sajátosságok miatt külön rendeletben rögzítették a tanulók számára adható elismeréseket. Az előterjesztő Wintermantel Zsolt javaslatára megalkották az Újpest Önkormányzata Elismerő Oklevele elnevezésű, díszoklevéllel és emlékéremmel járó elismerést.

Három a díszpolgár

Újpest 172 éves története során a legrangosabb kitüntetés – immár három évszázadot is átölelve az időben – a díszpolgári cím. Újpest nagyközség 1887-ben, 125 éve választott első alkalommal, mindjárt három díszpolgárt: Tóth József Pest megyei tanfelügyelőt, Bellágh Imre megyei főügyészt és Kemény Gusztáv járási főszolgabírót.