Elkapták a 14-es villamos nyakláncrabló nőjét

  •  
  •  
  •  

Elfogták a rendőrök azt a nőt, aki több alkalommal lopott, illetve rabolt el nyakláncokat egy újpesti villamos vonalon. A beismerő vallomást tett gyanúsított társait még keresik.

Az elmúlt hónapokban több alkalommal érkezett olyan bejelentés a BRFK IV. kerületi kapitányságra, amelyek arról szóltak, hogy ismeretlen személy nyakláncokat tépett a járókelők nyakából. A bűncselekményeket jellemzően a délelőtti órákban, a 14-es villamoson, illetve annak megállójában követték el.

A rendőrök eleinte külön vizsgálták az eseteket, de rájöttek, hogy az elkövető ugyanaz a személy. A napokban valaki jelezte a rendőröknek, hogy felismerte a tolvajt, aki korábban kitépte nyakából a láncát. A helyszínre érkező rendőrök elfogták a gyanúsítottat, egy 20 év körüli nőt.

Kihallgatása során több bűncselekmény elkövetését elismerte a jászjákóhalmai nő, aki – a nyomozás jelenlegi állása szerint – hat lopással, valamint egy csoportos rablással gyanúsítható. A kerületi rendőrök megállapították, hogy az elkövetőnek a rablás során segítői is voltak, őket nagy erőkkel keresik. Az őrizetbe vett nőt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.