Elképesztő botrány: az UTE sportlövőjének vitaminjába tett doppingot saját társa

  •  
  •  
  •  

Napok, hetek óta hangos a sajtó a magyar sportlövő-válogatottnál kitört botrány kapcsán, most azonban olyan részletek derültek ki, amelyek a sok mindent látott sportvezetőket, szurkolókat is megrázza.

Néhány hete még csak arról szóltak a hírek, hogy finoman szólva nincs minden rendben Sidi Péter és az UTE kötelékébe tartozó Péni István sportlövők között. Tegnap aztán már folytatást is kapott a történet: mint kiderült, egy márciusi, Indiában rendezett versenyen Sidi bement társa szállodai szobájába, holott erre engedélye nem volt.

A Bors című bulvárlap most megtudta, hogy ennél a dolog akár sokkal súlyosabb is lehet: az előkerült információk szerint valaki – s ezek után szinte teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy ki volt az – doppingszert tett Péni B-vitaminjai közé. Ennél súlyosabb doppingbotrány, mint ami most van kialakulóban, talán az egész magyar sporttörténelemben nem volt eddig. Sidi Péter rágalomnak nevezte az ellene felhozott vádakat.

Mindkét versenyző rendelkezik kvótával a tervek szerint nyáron rendezendő tokiói olimpiára, Péni ráadásul egész jó formában is érkezhetne a japán fővárosba, a felkészülése is jól haladt. Ez a botrány azonban biztosan kihatással lesz mindenre, felkészüléstől teljesítményig – ha ugyan bárki is elindulhat.

A lapnak nyilatkozó szakember, Kisvárdai István azt mondta: a szövetség rendőrségi feljelentést is tett már.

“Az elnökségi ülésen elhangzott az is, hogy Péni B-vitaminjába kerülhetett dopping. A honi szövetség rendőrségi feljelentést tett. A felvételt megküldi a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek és a Nemzetközi Sportlövő Szövetségnek, utóbbit Sidi felfüggesztéséről is tájékoztatta. Sidi Péter korábban az én tanítványom is volt, fantasztikus karrier áll mögötte. Sajnálom, hogy egy ilyen csúnya üggyel érhet véget a pályafutása”

– nyilatkozta Kisvárdai.

, , ,