Elkészült a körforgalom

  •  
  •  
  •  

Befejeződött az Erdősor út és Sporttelep utca kereszteződésének átépítése. Az új körforgalom kialakításával biztonságosabbá vált a közlekedés a csomópontban. A munkálatok során a környezet is megújult.

A körforgalom kiépülésén túl megújultak az Erdősor utca még fel nem újított szakaszai, valamint a Sporttelep utca becsatlakozó felületei 70-70 méteres hosszban. A csomópontban a korábbiakhoz képest biztonságosabban lehet gyalogosan átkelni, az új járdáknak, középszigeteknek és az akadálymentesített gyalogátkelőhelyeknek köszönhetően.

A modernizált közvilágítás szintén tovább segíti a közlekedést, világosabbá, átláthatóbbá teszi a kereszteződést. A körforgalom közepét növényekkel telepítették be. A zöld környezet kialakítása során új fákat, cserjéket ültettek, és az építkezés által megbolygatott területeket befüvesítették.

A körfogalom építéséhez kapcsolódóan a Sporttelep és az Iglói utca is új aszfaltburkolatot kapott, javítva Újpest-Városközpont és Káposztásmegyer közlekedési kapcsolatát. Az új burkolatnak köszönhetően a Sporttelep utcában valamelyest mérséklődik a forgalom zaja.

A teljes beruházás a tervezettnél rövidebb ideig akadályozta a hétköznapok forgalmát, okozott fennakadásokat. Kérjük, figyeljenek a megváltozott közlekedési helyzetre!

U.N.