Elkészült a körforgalom

  •  
  •  
  •  

Befejeződött az Erdősor út és a Sporttelep utca kereszteződésének átépítése. A kereszteződést baleset-veszélyessége miatt Wintermantel Zsolt polgármester javaslatára körforgalmúvá építették át.

A beruházásnak köszönhetően teljesen megújult az Erdősor utca a Kunhalom és a Tungsram utca közötti szakaszon, míg a Sporttelep utca a csomópont előtt és után 70-70 méter hosszban épült át. A 20E, a 220-as, a 296-os és a 914-es autóbusz itt található megállója is biztonságosabbá vált: a buszok bazaltburkolatú öbölben állhatnak meg.

Az útépítéssel összhangban új járdák készültek, és az érintett ingatlanok kapubejárói is megújultak. A körforgalom minden torkolatánál az esélyegyenlőségi elvárásokat figyelembe vevő, kijelölt gyalogátkelőhely épült. A körforgalom közepét növényekkel telepítették be, pótolták a kivágott fákat, cserjéket ültettek, és a füvesítés is megtörtént.

Mint ismert, a csomópont átépítésekor a közművek is megújultak. A területen új, emelt fényű közvilágítás fogadja az arra járókat, és az energiaellátási, valamint a táv- és hírközlési hálózatok kábeleit is idehelyezték. Nemrégiben – az útszerkezet megerősítésével – megújult a Fóti úttól a körforgalomig az Iglói és a Sporttelep utca is.

BKK/Újpest Önkormányzata/MOA