Elkészült a második ökopark

  •  
  •  
  •  

A közelmúltban átadták Újpest második ökoparkját. A parkfelújítás során a környezettudatosság jegyében minden olyan elemet felhasználtak, ami még menthető volt. Több évtizede kialakított újpesti lakótelepi egységek születtek ily módon újjá.

A Latabár Kálmán utca és a Bárdos Artúr utca közötti zöld területen végrehajtott munkálatok között szerepelt a sportpálya felújítása, a kutyafuttató áthelyezése és felújítása, valamint új burkolatok építése, elsősorban a taposások helyén.

Több ezer cserjét és számos fát is elültettek a parkban, emellett a közel egy hektárnyi területen a gyepet is felfrissítették. Akárcsak az első, a Király sétány szomszédságában lévő ökoparkban, a tervezők itt is megvalósították a madárbarát programot, melynek során több mint 30 odút, továbbá etetőket és itatókat helyeztek ki, valamint a madarak befogadására alkalmas növényzetet is telepítettek. A házak körüli előkertek rendbetétele és egységesítése is megtörtént, valamint – az első ökológiai parkhoz hasonlóan – információs táblák is tájékoztatnak bennünket a jövőben.

A. A.