Elkészült az Ugró Gyula park is

  •  
  •  
  •  

Sok lenne a dolga egy kaméleonnak a teljesen felújított Ugró Gyula parkban, amely vidám színeivel, modern sportpályával és „retro játszótérrel” várja az újpestieket.

Tavaly szeptemberben elindult a harminc éve érintetlen Ugró Gyula park felújítása. Mostanra már azok sem ismernek rá a területre, akik a környező házakban nőttek fel és minden délután ott hintáztak. A szép, természetesen lila burkolatú sportpálya mellett egy zárt, „retro játszótér” is épült, amely a 70-80-as évek hangulatát idézi.
A játékokat modernizálták és bővítették, a játszótér közepén pedig újra a sokak által kedvelt és hiányolt rakéta áll. Jelenleg a park műszaki átadás-átvételi eljárása zajlik, amely várhatóan rövidesen lezárul.

Tavasszal az Erdősor 26. szám előtt egy, a virágos rétek hangulatát idéző teret alakítanak ki, ahol a családok, baráti társaságok átélhetik a szabadtéri piknikezés örömét.

D.V.

Milyen volt az élet régen az Ugró Gyula parkban és a játszótéren? Erre vagyunk most kíváncsiak. Akik oda jártak, különösen legyenek szemfülesek a fényképek nézegetésekor. A retro fotókat elektronikus formában várjuk az ugrogyula@ujpestimedia.hu e-mail címre.