Elkészült Budapest módosított imázsa

  •  
  •  
  •  

Elkészült Budapest arculatának módosított változata, a tervek már a főpolgármester asztalán vannak – értesült a Népszava. A lap csütörtöki számában azt írták, hogy az új városvezetés szinte mindennel igyekszik szakítani a liberális Demszky Gábor húszéves városvezetői korszakához köthető szimbólumok és szokások terén, Budapest hivatalos jelképeinek módosítása is ennek a törekvésnek része.

Tarlós István főpolgármester már korábban is mondta, hogy neki nem tetszik a főváros zászlaja, azt meg fogják változtatni. A feladatot Bojár Iván András városképvédelmi tanácsadóra bízta.

A Népszava úgy tudja, hogy Tarlós kérése az volt, az új zászlóban a piros-sárga-kék színek “ne legyenek túl hangsúlyosak”, illetve általában az új arculati elemek legyenek “egyszerűbbek, kevéssé harsányak”.

A jelenlegi fővárosi zászló és címer – utóbbi várhatóan nem módosul – még 1873-ban, Buda, Pest és Óbuda egyesítésekor született és alapvetően változatlan volt, egészen mostanáig – írta a lap.

A már megtörtént változtatások között említi a lap, hogy a díszpolgári címeket ezentúl nem Pest, Buda és Óbuda egyesítésének évfordulóján, novemberben, hanem június 19-én adják át, és a március 15-i ünnepi megemlékezést a Petőfi-szobor helyett a Batthyány-örökmécsesnél tartják.

Forrás: MTI