Elkezdődött a kutyás polgárőrök képzése

  •  
  •  
  •  

Megkezdte a kutyás polgárőrök képzését az Észak-Pesti Kutyás Szolgálat (Kutyaguru). A jól képzett párosok a katasztrófavédelem munkáját is segíthetik.

Elkezdtük megtanítani a kutyákat arra, hogyan fókuszáljanak egyetlen dologra – mondja a nemrég indult képzésről Dalia Szandra, az Észak-pesti Kutyás Szolgálat, rövidebb nevén a Kutyaguru vezetője. Hozzáteszi, a fókuszáló képességre nagy szükség lesz például rendezvénybiztosításnál.
Jelenleg körülbelül tíz gazdi vesz részt a képzésen, de van olyan is, aki két négylábúval kezdte meg a tanfolyamot.
Dalia Szandra elmondta azt is, a képzett párosok árvízvédelemnél és személykeresésnél a katasztrófavédelemnek is tudnak majd segíteni. Az észak-pesti régióban ugyanis nincsen hasonló speciális mentés, azonban a képzésnek köszönhetően már ilyen fokú együttműködésre is lehetőség nyílik.

Bulldogiskola
Bulldog akadémia címmel újabb, speciális, bulldogokhoz igazított képzést indít a kutyás szolgálat. Ezek az állatok már-már munkakutya képességűek, nagy energiaszintjük miatt nehéz őket lefárasztani, emiatt sokszor nehéz velük. Az Ady Endre Művelődési Házban rendezendő első, nyilvános előadáson a bulldogtulajdonosok megtudhatják, milyen speciális dolgokra figyeljenek, a szuperintenzív képzésen pedig gyakorlatba ültetik az elméleti háttértudást.

MOA