Elnézést kértek az olvasóktól és az Újpesti Naplótól

  •  
  •  
  •  

Elismerte a Helyi Téma szerkesztősége, hogy hibát követett el! A Helyi Téma 2009. november 11 –i lapszámában több oldalon az Újpesti Naplótól kölcsönvett képekkel illusztrálta cikkeit, úgy, hogy azok eredetét nem jelölték meg, sőt egy esetben egyenesen sajátjukként tüntették azt fel!

A nyilvánvaló tényeket ők sem tudták másként kezelni, mint elismerni ezek valóságát, ezért a Helyi Téma december 9-i számában az alábbi közleményt jelentették meg:
 
“PARDON!

Értesítjük Tisztelt Olvasóinkat, hogy a Helyi Téma november 11-i számának 9. oldalán közölt Olvasói levélben elmulasztottuk közölni, hogy azt az Újpesti Napló főszerkesztője készítette. Azt is elmulasztottuk közölni, olvasóinkkal, hogy az idézett lapszám 7. oldalán közölt Wintermantel Zsolt és dr. Hollósi Antal újpesti fideszes képviselőket ábrázoló portrékat az Újpesti Napló fotósa készítette. Továbbá az idézett lapszám 7. oldalán, a Nótás kedvű volt az apám című cikk illusztrációjaként közölt fotót sajátunkként tüntettük fel, holott a képet valójában az Újpesti Napló fotósa készítette. Téveedéseinkért mind Olvasóinktól, mind az Újpesti Napló szerkesztőségétől elnézést kérünk.

Tóth Tímea
kerületi szerkesztő”

                                                   ***

Valótlan állítások miatt…
 
Helyreigazítási kérelem
 
A Helyi Téma 2009. december 9 – ei lapszámában megjelent „Jutalomnak tüntetik fel az állami keresetkiegészítést„ című cikkben megjelent valótlan állítások miatt az Önkormányzat helyreigazítási kérelmet juttat el a Helyi Téma szerkesztőségéhez.