Előbbre lépett a röplabdacsapat

  •  
  •  
  •  

A tavalyaihoz képest kissé átalakult az UTE NB I-es női röplabdacsapata. Öt plusz egy új név szerepelt a nyári átigazolásban: Nevena Irièanin, Hornok Nikolett, Horváth Petra, Lakatos Enikő, Leidgeb Noémi és a vezetőedző, Andrea Milodanoviæ. Az új szerzeményekkel a cél nem is lehetett más, mint feljebb kapaszkodni a bajnoki tabellán a tavalyi hatodik helyhez képest.

Bár néha akadozott a gépezet, félidőnél járva megállapítható, hogy sikerült az előrelépés. A bajnoki és a kupamérkőzés alatt hazai környezetben veretlen maradt a csapat, csak a tavalyi bajnok Békéscsaba és a harmadik helyezett Gödöllő győzte le a lila-fehéreket. A bajnoki tabellán jelen pillanatban a negyedik helyen áll az UTE.
– A bajnokság elején nem gondoltam bele, hogy hány meccset fogunk nyerni vagy elveszíteni, mi csak tettük a dolgunkat, edzettünk, gyakoroltunk meccsről meccsre – nyilatkozta a vezetőedző, Andrea Milodanoviæ. – Azért is elégedett vagyok, mert az idénynek voltak olyan periódusai, amikor nem volt irányítónk, megesett, hogy egy-két játékosunknak sérülten kellett pályára lépnie, mert nem volt helyettük más.
Kisebb-nagyobb sérülések jelenleg is sújtják a csapatot, Ancsin Kitti sincs százszázalékos állapotban, és a csapatkapitány, Grózer Anna még mindig nem állhat a csapat rendelkezésére.
– Két irányítóból van egy fél – mondta nevetve a tréner. – Bízom benne, hogy most, ebben a rövid szünetben felépülnek.
– Körülnéztek a játékospiacon?
– Az átigazolási szezon január végéig tart. Arról, hogy lesz-e új játékosunk, vagy nem, még nem szeretnék beszélni. Egyelőre ez a csapatunk, így fogunk tovább dolgozni.

(gergely)