Elrajtolt a Sanghai Express

  •  
  •  
  •  

Varázslatos műsorral örvendeztette meg nézőit szerda esti premierjén az Exit Cirkusz. A különleges állatprodukciók mellett ezúttal a Kínai Állami Cirkusz artistáinak rendkívüli műsorát is megtekinthette a nagyérdemű. A nézőtéren ott tapsolhattak azok a nehéz sorsú kisgyermekek is, akik az Újpesti Cserititől kaptak jegyeket a premierre, valamint az önkormányzat internetes cirkuszjátékának helyes megfejtői is.

Indul a Sanghai Express – adta ki az jelszót az Exit Cirkusz bohóca, s ezzel megkezdődött a csaknem kétórás varázslat. A Picard család több száz éves cirkuszos múltja mindig garancia a sikerre. A nézők ezúttal sem csalódtak. A műsorok pergő ütemben követték egymást: hol különleges állatprodukciókban gyönyörködhettünk, hol a kínai artisták lélegzetelállító mutatványát figyelhettük ámultan, hol a bohóc kacagtatott meg minket, hol egy-egy zsonglőrnek vagy légtornásznak tapsolhattunk.

A kicsiket és a nagyokat egyaránt elvarázsolta a makákók különleges légtornászmutatványa, ahogyan a majmocskák mókásan egyensúlyoztak, szaltóztak. Voltak itt ezenkívül minnesotai törpemalacok, és az Európában is ritkaságszámba menő idomított kacsáknak is nagy sikerük volt.

Idősebb Picard Vilmos, a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel kitüntetett artistaművésze, a római cirkuszfesztivál díjazottja a világ legkisebb idomított kutyáit hozta el ezen az estén, és meglepetésünkre egymás után varázsolta elő őket hatalmas kabátjának belső zsebeiből.

A Kínai Állami Cirkusz művészei rugalmasságukat, akrobatikus képességeiket többféle műsorszámban is megmutatták. A legkülönlegesebb egészen bizonyosan a közel kétórás műsort lezáró mutatványuk volt, amikor is az egyre magasabbra kerülő karikát ugrották át az artisták, egy párduc kecsességével. A közönség nemhogy tapsolni, de pisszenni sem nagyon mert, amikor a végén az egyik fiatal artista immár közel két és fél méteres magasságban ugrotta át a karikát.

A nézők soraiban helyet kaptak az Újpesti Cseriti által felkarolt nehéz sorsú gyermekek is, akik csillogó szemmel tapsolták végig a színes műsort. A premierre nyerhettek két személyre szóló belépőt azok az újpestiek is, akik az elmúlt napokban játszottak az önkormányzat internetes játékán.

Mint megtudtuk, az előadásokat március 10-ig láthatjuk Káposztásmegyeren, a Bőröndös utcai szabad területen. Hétköznap, 6–7-én 18 órakor, 8-án, szombaton 15 és 18 órakor, vasárnap pedig 11 és 15 órakor van előadás. Belépőt a felnőttek 3000 Ft-ért, a gyermekek 2500 Ft-ért válthatnak.

Gazsó Rita