Elsejétől jönnek az új buszok

  •  
  •  
  •  

Május 1-jétől a forgalomba áll az első 25-25 új Mercedes Citaro autóbusz, amelyekből újpesti vonalakra is jut. További két másik járatot csuklósítanak, illetve meghosszabbítják az üzemidejét.

A 196-196A vonalakra hat csuklós busz érkezik, a 25-ös vonalon három, a 104-104A-204 járatcsaládban hat, a 220-ason pedig további négy szóló busz áll forgalomba.
Ezzel együtt további minőségi javulás, hogy a 12-es villamossal elérhető 5-ös buszt csuklósítják, ide kilenc új busz kerül, míg a 3-as metróval megközelíthető 9-es üzemidejét meghosszabbítják. Az új 9-es a meglévő 109-es és 206-os viszonylatokat váltja fel.

Mint ismert, nyolc éve született utoljára döntés Budapesten új, alacsonypadlós autóbuszok forgalomba állításáról, 2006-tól pedig egyetlen új, teljesen alacsonypadlós busz sem állt forgalomba Budapesten. A Főváros új vezetésének hivatalba lépése és a BKK létrejötte óta mintegy 100 darab használt, alacsonypadlós jármű forgalomba állításával igyekeztek enyhíteni a krízishelyzeten és javítani az utasok kiszolgálását. A 150 új autóbusz beállításával érezhetően javul majd a budapesti buszközlekedés elmúlt években leromlott színvonala.
BKK-MOA