Első derbijére készül Nagy Gábor

  •  
  •  
  •  

Nagy Gábor nélkül elképzelhetetlen az Újpest FC középpályása. Külön érdekesség, hogy a vasárnapi Újpest FC – Ferencváros lesz az első derbije.

– Amióta idekerültem, az első perctől kezdve azt sulykolják belém, hogy ez az év mérkőzése, ezt a meccset mindenáron meg kell nyerni és ez a legfontosabb összecsapás a bajnokságban – nyilatkozta a Szombathelyről érkezett futballista. – Szóban, gondolatban segítettek megtapasztalni, hogy mit jelent a derbi. Hamarosan a pályán is érzékelni fogom. Tudom, hogy ezen a találkozón nem számít, melyik csapat hol áll a bajnoki tabellán. Be kell tartani Vignjevics mester utasításait és akkor nyerni fogunk.

– Élőben láttál már derbit?
– Nem, de a tv-ben mindig megnéztem. Mindegyik félelmetes mérkőzés volt, a tv-néző számára is egy igen ritka pillanat, amikor ilyen páratlan hangulat uralkodik egy magyar stadionban. Szombathelyen, a Haladás – Zalaegerszeg mérkőzés számít rangadónak. Ez is hasonló az Újpest-Fradihoz, csak kicsiben. A ZTE az ősi rivális. Ha nem is csordultig, de ilyenkor azért szépen megtelnek a lelátók.

– Mikor voltál otthon utoljára?
– Még júliusban, amikor a volt csapatom ellen nyertünk 1-0-ra, Suljic góljával. Akkor találkoztam a szüleimmel utoljára. Legközelebb valószínűleg decemberben megyek haza. Nincs idő utazgatni, Szombathely messze van. Minden nap van edzés, amikor pedig szabad vagyok, akkor inkább pihenek, hogy frissen jöjjek a következő tréningre. Most is teljes gőzerővel készülök az Fradi elleni meccsre. Kicsit persze izgulok, de örülök, hogy a részese lehetek a derbinek. És, már nagyon várom, hogy elkezdődjön a játék.

ujpestfc.hu/gg