Elsőfokú riasztás a fővárosban

  •  
  •  
  •  

A havazás miatt Budapest területére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elsőfokú riasztása van érvényben. Fél nap alatt átlagosan 9-15 centiméter hó hullott a fővárosban, de éjfélig további tíz centiméter csapadék eshet. Az M7-es autópályára nem lehet 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművel felhajtani.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) szóvivője azt írta: az elmúlt 12 órában tizenöt, a havazással összefüggő műszaki mentéshez riasztották a fővárosi tűzoltókat, személyi sérülés nem történt, forgalmi akadályokat szüntettek meg a fővárosi egység
 
A szóvivő közlése szerint a hajnali üzemkezdéskor minden autóbusz- és villamosjárat elindult, a közterület-fenntartók az éjszakai műszakban a legmagasabb készültségi fokozatban folyamatosan végezték az utak síkosság-mentesítését, így a főutak jelenleg mindenütt járhatóak.

A katasztrófavédelem arra kéri a járművezetőket, indulás előtt vegyék figyelembe, hogy az erős szél az utakon akár néhány centiméteres lehullott hóból is percek alatt hóakadályt tud emelni, így a hófúvás során keletkező akadályok nem csak a továbbhaladást, de a visszautat is megakadályozhatják, ezért aki elindul, készüljön fel arra, hogy esetleg kerülő úton tudja elérni célját, ezért legyen az átlagosnál több üzemanyag a járműben.