Elsősök köszöntése

  •  
  •  
  •  

Az elmúlt évekhez hasonlóan ajándékokkal, a másodikosok pedig rövid műsorral köszöntötték az elsősöket az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnáziumban. Az ajándékcsomagokat a körzet önkormányzati képviselője, dr. Molnár Szabolcs alpolgármester adta át. A mesekönyvből, labdából és tornazsákból álló csomagot idén is valamennyi elsős megkapta.

Az iskola aulájában Hirmann László igazgató köszöntötte az elsősöket. A Károlyiban általában 26-28 fős létszámmal három első osztály is indul, ez idén sem volt másképp. Köszöntő szavai után dr. Molnár Szabolcs alpolgármester vette át a szót. Visszautalt rá, hogy bár egy ideje már nem az önkormányzat az iskolafenntartó, jól együttműködnek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal. A nyári felújításokkal kapcsolatban kiemelte: az intézmények megújulva várják a tanévkezdést. (A Károlyiban tavaly zajlott rekonstrukció).

A gyerekekhez fordulva azt mondta, kifejezetten újpesti meséket tartalmazó könyvet kapnak ajándékba. A történetek egykori vagy meglévő újpesti épületek köré szövődnek, pontosan azért, hogy a mesék is újpestiek legyenek.

A Mesélő házakat Somos Zsuzsa grafikusművész illusztrálta, aki egyébként a tanévnyitón is megjelent. A könyv néhány illusztrációja amolyan minikiállításként a Virág utcai épületszárny lépcsőházában kapott állandó helyet. A kiállítást az „információs tábla” felhelyezésével maga a művésznő nyitotta meg, két diák pedig részleteket olvasott fel a könyvből.

Újpest valamennyi iskolájában elindult a tanév, és minden elsős megkapta a számára összeállított ajándékcsomagot. Nem volt ez másként a Halassy Olivér Német Nyelvet Emelt szinten Oktató Általános Iskola és Nyelvoktató Nemzetiségi Iskolában sem, ahol Renge Zsolt adta át a figyelmességeket. Az ismét nevet változtatott iskola a negyvennegyedik tanévét kezdte meg. A nyáron itt is zajlottak kisebb-nagyobb felújítások, többek között ablakcserék, teremfestés.

MOA