Elszállítják a forgalomból kivont járműveket!

  •  
  •  
  •  

A forgalomból kivont, lejárt műszaki érvényességű, vagy forgalmi rendszámmal nem rendelkező járműveket a közterület-felügyelet elszállíttatja.

A hatályos fővárosi és helyi rendeletek alapján ugyanis főútvonalon egyáltalán nem, mellékútvonalon érvényes közterület-használati hozzájárulás nélkül legfeljebb 15 napig tárolhatók ezek a járművek – figyelmeztet a közterület-felügyelet.

Az intézkedés célja, hogy a hatályos önkormányzati rendelettel és a társadalmi igénynyel összhangban hatékonyan tisztítsák meg az üzemképtelen és/vagy forgalomképtelen roncs gépjárművektől az utcáinkat. Sajnos előfordul, hogy az üzemképtelen gépkocsit tárolónak használják, de előfordult, hogy használaton kívüli lakókocsiba beköltöztek. A járművek elszállítását követően számos parkolóhely felszabadul a szabályosan parkolók számára.

Az önkormányzat felhívja az újpestiek figyelmét arra, hogy a tizenöt napnál régebben vesztegelő gépjárművek üzembentartóival szemben az Újpesti Közterület-felügyelet közigazgatási eljárást indít, és amennyiben még ezt követően is közterületen marad a jármű, a tulajdonos költségére el is szállíttatják azokat.
Az elszállítás díja személygépkocsi vagy pótkocsija, továbbá motorkerékpár és pótkocsija, valamint segédmotoros kerékpár esetén 17 250 Ft. A közúti közlekedés szabályairól szóló rendeletben meghatározott, előbbiekben nem említett gépjármű, vontató, lassú jármű vagy ezek pótkocsija esetén az előbbi költség háromszorosa, a jármű tárolásának díja pedig napi 1200 Ft.

A régóta veszteglő, esetleg rendszám nélküli járműveket a 231-3250 vagy a 06/70 452 05 90-es ügyfélszolgálati telefonszámokon, illetve írásban a kozterulet@ujpest.hu email címen lehet bejelenteni.