Élvezi Budapestet és a brusztolós NB I-et a légiós

  •  
  •  
  •  

Simon Ligot, az Újpest labdarúgócsapatának belga légiósa odahaza arról beszélt: bár sérülése és az edzőváltás után még vissza kell küzdenie magát a lila-fehérek kezdőcsapatába, jól érzi magát az Újpestben, ahol kellő tapasztalattal vértezheti fel magát.

„A fő célom az, hogy minél többet játsszak és minél több tapasztalatot szerezzek – idézi a L’Avenir az Újpest légiósát, aki a Standard kölcsönjátékosaként szerepel hazánkban. – Más a Standard tartalékjaival pályára lépni az Anderlecht tartalékjai ellen kétszázötven néző előtt, és megint más a Ferencváros elleni derbin huszonötezer lelkes drukker jelenlétében, a média kereszttüzében. S azt se feledjük, hogy az élvonalról beszélünk, egy meglehetősen brusztolós ligáról, ahol rutinos futballistákkal kell megküzdenem.”

Ligot-t arról is kérdezték, hogy nem okoz-e számára nehézséget a családjától távol élni.

„Nem a világ végére kerültem, és a mai technikai lehetőségek mellett nem nehéz kapcsolatban maradni a családommal, a barátnőmmel – mondta a futballista. – Gyakran haza tudok ugrani, és hozzám is rendszeresen érkeznek látogatók. A csapat francia ajkú játékosaival, Eninfullal, Tsibuabuával, Ngawával és Negot-val gyakorta járunk fürdőkbe, éttermekbe, mert Budapest olyan hely, ahol nagyon jól tudja érezni magát az ember.”

Forrás: nemzetisport.hu