Elvis Presley Budapest díszpolgára lesz

  •  
  •  
  •  

Budapesti díszpolgár lehet Elvis Presley, sőt fővárosi közterületet neveznek el róla. Az énekes ugyanis 1956-ban egy amerikai tévéshow-ban egy dal eléneklése után a műsorvezető Ed Sullivannel együtt felszólította a nézőket: adakozzanak a magyar forradalom résztvevői számára.

Hamarosan egy budapesti tér vagy utca viselheti Elvis Presley, amerikai énekes nevét, jelentette be Tarlós István, Budapest főpolgármestere. A fővárosiak a budapest.hu-n szavazhatnak, hol legyen az új közterület.

Elvis Presley azzal érdemelte ki a megtisztelő figyelmet Budapest részéről, hogy 1956-ban egy televíziós műsorban elénekelte a Béke a völgyben című számot, majd a műsorvezetővel felszólította mintegy harminc milliós amerikai nézőtábort, hogy adakozzanak az 56-os magyar hősök számára. A felszólítás után nagyon sok, főleg élelmiszereket tartalmazó csomag érkezett Magyarországra.

Elvis Presley nevét 12 közterület közül választhatják ki a fővárosiak, akik a budapest.hu-n, vagy az Indexen szavazhatnak a listán. Eszerint a Külső Szilágyi úton, a  Megyeri úton, a Margit hídnál, az Üllői úton, a Villányi úton vagy akár a Thököly úton is lehet Presley utca.

Szavazzanak Önök is, hogy Újpest nyerje Elvist!