Elvitték a muskátlikat

  •  
  •  
  •  

Több ezren vettek részt Káposztásmegyeren a Bőröndös utcában, ahol a “Muskátli csak Újpestieknek” akció keretében muskátlit osztottak. Szombaton, a Családi Napon a Víztoronynál reggel 8-kor ismét 5 ezer muskátli talált gazdára.

Több ezer muskátli talált már gazdára

Jóval a muskátli osztásra meghirdetett kétórai kezdés előtt igyekeztek a sorban jó pozíciót biztosítani maguknak azok, akik az önkormányzat muskátli osztására gyülekeztek.
 A káposztásmegyeri Külső Szilágyi úti abc üzlettől hosszan kígyózott a sor az épülő református templom felé. A tűző Nap ellenére türelmesen és egymással beszélgetve várták a jelenlévők a nyitányt. Volt téma bőven. A városközpontbók érkezők káposztásmegyeri lakosokkal ismerkedtek, csevegtek.  Ki egyedül, más családostól, kisgyermekkel, idős családtaggal érkezett, többen hazatelefonáltak a szomszédasszonynak,  jöjjön ő is, érdemes.  Mások négylábú kedvenceiket tartották kezükben, hírnökök indultak a kamion felé azzal a küldetéssel, nézzék meg a kínálatot. A készlet minden várakozást felülmúlt. A rendezés is.  A pénteken 14 órára hirdetett ajándék akció első felvonása azonban a gondos és előrelátó szervezésnek , sok-sok segítőnek köszönhetően,  bő egy óra alatt véget ért. Ötezer muskátli várt gazdára.Kinek,  melyik

 Kellemes meglepetésként hamarabb kezdődött az virágosztás. Már háromnegyed kettőkor örökbe fogadták az első muskátli triót.  Gyorsan haladt a sor, az Újpesti Naplóból kivágott ajándékszelvények gyors belépőt jelentettek, de a helyben kitöltöttek is. Egészséges, gyönyörű virágok közül lehetett választani. Pirosat, lilát, cirmosat, állót, vagy futót. Kinek mi tetszett. 


Szinte lehetetlen felsorolni ki mindenki segített a virág osztó pult mögött. Például   Wintermantel Zsolt polgármester, Nagy István alpolgármester, dr. Hollósi  Antal országgyűlési képviselő, dr. Dabous Fayez, a TRÖK elöljárója, Cserna Antal a Vagyonőr mKft. Vezetője,  az  önkormányzat cégeinek vezetői, a hivatal munkatársai. Jutott idő rövid beszélgetésre, egy-egy kézfogásra, hogy van ?- kérdés feltevésére. Így a muskátli osztás vidám kora délutáni program lett, és idegeskedés nélkül, jókedvűen ért véget. Örömmel ölelték magukhoz a zacskóba készített három muskátlit az újpestiek és szívesen mondták el véleményüket az akcióról is:

Elfér még három muskátli a meglévők mellé

Babics Jánosné idős édesanyjával, Pető Jánosnéval érkezett. -  A lányom a Munkásotthon utcában lakik, én itt Káposztásmegyeren- mondta a nagykarimájú kalap alól Pető néni. -Nagyon szeretjük a virágokat. Tavaly  kértem, és először  sikerült az átteleltetés is. Kértem a lányomat, kísérjen el a mai virágosztásra. Szerencsére sikerült rábeszélnem.
 –Most először fogadtam el az önkormányzat ajándékát, veszi át a szót Babics Jánosné. Feltétlenül említse meg, hogy nagyon köszönjük a szép virágot. A kiválasztott három-három tűzpiros muskátli tényleg gyönyörű, rengeteg bimbó ígéri a folyamatos virágzást. – dicséri az ajándékot.


Soós Frigyes kerékpárral érkezett, a Megyeri útról. Álló muskátlit választott. – Ha látná az erkélyemet, csodálkozna mennyi virágom van a panelban! Mégsem tudtam kihagyni, hogy ne jöjjek el. Alig fél óra alatt sora kerültem, hihetetlenül gyorsan ment a sor. A muskátli a kedvenc, gondosan kezelem és átteleltetem. Ez a három gyönyörű tő virítani fog jövőre is!- ígéri.

Lakatos Zoltánnéval egy félárnyékos helyre húzódunk, máris óvja a virágot a tűző naptól. – A Fóti úton lakom, szeretem szépíteni a házat. Már akkor vásárolok virágot, amikor még drágán kínálják. Szeretek gyönyörködni bennük.  De ahol elfér a sok virág, elfér még három. Futó muskátlit választottam, igaz, nem könnyen, mert mindegyik gyönyörű .

Közös otthonunkat szépítjük

A muskátli mellé szórólap is jár, meghívó a vasárnapi Családi Napra.  Egy kis kártyán Újpest Önkormányzata nevében Wintermantel Zsolt polgármester ír köszönetet azért, hogy a muskátli tulajdonosa hozzájárul közös otthonunk, Újpest szépítéséhez.
-Nagyon örülök, hogy ilyen sokan eljöttek és ennyien szeretik Újpesten a virágot, és vállalták a sorban állást. Remélem a szép virágok kárpótolják őket ezért.  Bizony, ahogy  a házak felé nézünk, sok a csupasz erkély, kevés a virág. Jó lenne, ha a mai nap sikere a balkonokról is visszaköszönne. – mondja Újpest polgármestere.