Épp időben kezdődött el a fővárosi szűrési kampány

  •  
  •  
  •  

“Éppen jó időben kezdtük el a budapestiek újabb szűrését, hiszen a szakemberek is egyetértenek, a többi országhoz hasonlóan hazánkat is utolérte a harmadik hullám”

– írja Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely, aki szerint a fővárosi számok is igazolják, hogy új fokozatba kapcsolt a járvány:

“A második körös szűrés első két napján, február 18 és 19-én a decemberi teszteléshez képest kétszeres a pozitív esetek száma.”

Kapcsolódó írás

Itt a főváros oltási terve

Budapest vezetése kész arra, hogy segítse a kormányt, hogy gyorsabban és gördülékenyebben haladhassunk az oltással – írta a főpolgármester.TOVÁBB

A főpolgármester szerint szorít az idő, és a vakcina jelentheti az egyetlen megoldást. Úgy látja, amíg abból nincs elegendő mennyiség, addig a tesztelés a legjobb védekezés a vírus terjedésével szemben. Karácsony arra is felhívta a figyelmet:

“Vannak még szabad helyek a tesztelésen, regisztrálni itt lehetséges: https://koronavirus.budapest.hu/teszt-eloregisztracio.”

Karácsony hozzátette:

“Tudom, hogy egyre türelmetlenebbek és feszültebbek vagyunk, de arra kérek mindenkit, hogy tartsuk be a szabályokat! Budapest eddig jól teljesített, nem voltak kiugró adatok sem a fertőzésszámokat, sem a haláleseteket illetően. Maradjon is ez így!”

, , , ,