Erdélyi rock musical az Újpest Színházban

  •  
  •  
  •  

Már csak korlátozottan, de még lehet jegyeket kapni az Újpest Színház december 20-i előadására, a Barbarára.

Barbara története 1989-ben, Erdélyben, a nagy változások évében indul. Egy fiatal lány története, aki az életét övező káosz, és magánya ellenére csupán boldog szeretne lenni. De a politikai fordulatokat követően gyorsan kiderül, hogy a világ nem született újjá és a hatalom utáni vágy és a pénzéhség szörnyekké tudja változtatni az embereket.

A darabban formálódó konfliktusok a jó és a rossz harca, amelyből végül a hazugságot lebilincselő igazság és a magányt átölelő szeretet kerekedik felül és akkor mondhatnánk, hogy minden álmunk teljesült. De egy hollywoodi happy endet mégsem öntünk a közönség nyakába, hanem inkább megfűszerezzük egy adag kárpát-medencei realizmussal, valóság szülte karcos humorral, és csavarunk a történeten még kettőt, hogy aztán legyen min elmélkednünk. Mindezt Szabó Előd virtuóz zenéje szövi át és teszi felejthetetlenné.

A darab alkotói a marosvásárhelyi Szabó Előd, akivel pár éve az X-Faktor elődöntőjében találkozhattunk, valamint Nagy István, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház egyik színész/író/dramaturgja.

Jegyek az Ady Endre Művelődési Ház jegypénztárában válthatók, illetve kezelési költség nélkül az interneten is megvásárolhatóak.

RENDEZŐ: SOMOGYI SZILÁRD

Szereposztás:
PATAI ANNA
NÁDASI VERONIKA
BARDOCZY ATTILA
SZOLNOKI TIBOR – JÁSZAI DÍJAS
BAJZA VIKTÓRIA
SZABÓ GYULA GYŐZŐ
BODROGI ATTILA
KÉKESI GÁBOR
Zenei vezetö: LOVAS GABRIELLA
Koreográfus: KIRÁLY BÉLA
Jelmez: HALASI ZSUZSA
Asszisztens: MÁRTON FRUZSINA