Érettségi, komoly tervekkel

  •  
  •  
  •  

Országszerte megkezdődtek az érettségi vizsgák. Újpesten több mint nyolcszázan vizsgáznak. A megmérettetésről, továbbtanulási terveiről három diákot kérdeztünk.

 – Úgy érzem, sikerült felkészülnöm az előttem álló kihívásra. Biológiából és kémiából

vizsgázom emelt szinten, ugyanis állatorvosnak készülök – mondja Sárospataki Bálint,
a Babits Mihály Gimnázium végzőse, az önkormányzat Ugró Gyula tanulmányi diákösztöndíjasa, még az írásbeli megmérettetés előtt.

– Örülök, hogy már két tárgyon túl vagyok, magyarból és matematikából nehezebb feladatsorra számítottam. Fizikából teszek emeltszintű érettségit, bár a nyolcvan százalék feletti matematikaeredményre is szükségem lesz, ugyanis villamosmérnöknek készülök – avat be terveibe Hanyicska Henrik a Könyves Kálmán Gimnáziumban.

– Nehezebb írásbeli feladatsorra számítottam, ami a matematikát illeti, kevesebb koordináta-geometriai feladatot vártam. Történelemből vizsgázom emelt szinten, ami miatt izgulok. Bár az órákon készültünk a megmérettetésre, a teljes négyórás teszt sosem fért bele az időbe. Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karára felvételiztem, ügyvéd szeretnék lenni – mondta Barkó Henrietta, a Könyves Kálmán Gimnázium diákja.