Érkeznek a kérdőívek a postaládákba

  •  
  •  
  •  

Újpesti Párbeszéd címmel második alkalommal gyűjti össze a Polgármesteri Hivatal a városrészben élők véleményét, gondolatait a fejlődést meghatározó kérdésekben. A kérdőíveket már postázzák a háztartásokba. Visszaküldésük díjmentes.

Egy évvel ezelőtt kérte először az önkormányzat, hogy az Újpesti Párbeszéd kérdőív segítségével az újpestiek több témában mondjanak véleményt, tegyenek javaslatot. A kezdeményezés hagyományt teremtett, 7000 háztartás szólt hozzá Újpest jövőjéhez, bizonyítva, hogy erős közösség az újpesti, sokan éreznek felelősséget a közös ügyek iránt.

Mostanában érkeznek a 2012. évi Újpesti Párbeszéd kérdőívei a postaládákba. A minél szélesebb körű véleménynyilvánítást elősegítendő, 2012-ben minden háztartás két példányt kap a kérdőívből, de tetszőleges mennyiségben fénymásolhatók is a nyomtatvány lapjai. A kérdőí letölthető az önkormányzat honlapjáról, illetve kitölthető online, az internetes felületen is.

“Tavalyi Párbeszédünk legfőbb tapasztalatait beépítettük a Hajrá Újpest! városfejlesztési programunkba, ezen kívül is számos konkrét javaslatot, észrevételt ültettünk át a gyakorlatba az év során. Az Újpesti Párbeszéd eredményei nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy új uszoda építéséről döntöttünk, átvettük a fővárostól és felújítjuk a szakrendelőt, megújítottuk az elavult bérlakás-rendszert, és még számos problémát sikerült megoldanunk az Önök javaslatai alapján” – írja az idei párbeszéd bevezetőjében Wintermantel Zsolt.

Tegyen Ön is javaslatot!

Az idei kérdőíven a városvezetés arra kér választ, mire fordítson pénzt városunk, mit tart a megkérdezett és családja az önkormányzat legfontosabb feladatának? Sokakat érintő kérdés: legyen- e új strandja Újpestnek? Miként vélekednek a fizetős parkolásról? Újabb kérdésként a piac használatáról, illetve az ebadó lehetséges kivetéséről mondhatják el a megkérdezettek a gondolataikat. Az újpestiek javaslatot tehetnek arra is, milyen jelmondata legyen Újpestnek, továbbá a Találkozzunk többször! programok során kiket látnának szívesen 2012-ben a színpadon.

A véleménynyilvánítás anonim. Azok, akik mégis megadják nevüket és elérhetőségüket arra adnak felhatalmazást, hogy a jövőben “házhoz” küldjék számukra a tájékoztatást fontos közügyekkel kapcsolatban.


A Polgármesteri Hivatal a kiküldést és a kitöltést követően az alábbi címre várja a kérdőíveket: 1439 Bp., Pf 669. A borítékra írják rá: Újpesti Párbeszéd.

A nyomtatványok személyesen is leadhatók a Városháza új épületében, az Okmányiroda bejáratánál elhelyezett ládában (1042 Bp., István út 15., földszint).
A tavalyi felmérés eredményeit IDE KATTINTVA tekinthetik meg.