Erős, összetartó közösség az újpesti

  •  
  •  
  •  

Nagyon sok szép feladatunk és sikerünk volt ebben az évben – emlékszik vissza 2011-re Tóth Sándor, az Újpesti Sajtó Kft. ügyvezetője. A társaság ugyanis nem csak a városrész médiájával foglalkozik, hanem a kiemelt rendezvényekkel is, köztük a jótékonysági akciókkal.

– Elsősorban a sajtó a fő profil, de minden tevékenységünk fontos. Az elmúlt évben komoly és megfeszített munkával sikerült felállítanunk egy ütőképes, szakmailag elfogadott csapatot, amelynek eredményként – ha fogalmazhatok így – gusztusos és informatív hetilappal szolgálhatjuk ki az újpestiek információigényét a megújult, színesebb, érdekesebb Újpesti Naplóval. Szinte hírügynökségként, a naprakész tájékoztatást szolgálja az ujpest.hu honlapunk, illetve az Újpest-Káposztásmegyer facebook oldalunk szerkesztési gyakorlata. Jól példázza mindezt, hogy a Facebook oldalunkon egy év alatt szinte a nulláról, több mint 7000 lájkolót „gyűjtöttünk össze”. Az online felületeinken nagyjából 2000 cikk jelent meg, és a látogatottságunk, olvasottságunk jelentősen nőtt.

– Minek köszönhető a siker?
– Napi kapcsolatot sikerült kialakítanunk a legfontosabb információforrásokkal. Ide sorolható elsősorban a Polgármesteri Hivatal, az önkormányzati intézmények, de a helyi vállalkozások, a civilszervezetek, a sport- és a kulturális élet szereplői is. Fontos megemlítenem, hogy főleg az online felületeinken, illetve a személyes találkozásokon keresztül az újpestiek is rendszeresen eljuttatják hozzánk észrevételeiket, meglátásaikat, dicséretüket, de kritikájukat is. Úgy gondolom, az elmúlt egy év legfőbb tapasztalata az, hogy az Újpesti közösség a valóságban is erős és összetartó.

– Talán nem ez a legjobb szó rá, de ezt ki is használják.
– Pontosabb úgy, hogy élünk azzal az előnnyel, hogy Újpesten figyelnek egymásra az emberek. Ezért is lehetnek sikeresek azok a kezdeményezések, amelyek például a jótékonykodást szolgálják. Éppen aktuális az Újpesti Cseriti, amelynek sikerére nagyon büszkék vagyunk.
Ugyanez a közösségi szellem a garanciája annak, hogy a Találkozzunk többször sorozat keretében megtartott újpesti rendezvények látogatottsági adatai rendre megdöntik saját rekordjaikat. Az idei Városnapok például talán minden idők legsikeresebb rendezvénye volt.

– Minek köszönhető mindez? Hiszen azért akadnak nehezebb pillanatok is.
– A jó csapatnak és a határozottságnak. A nyár eleji Hobo koncertet például idő előtt le kellett állítanunk az erős szél miatt. Megtettük, mert az újpestiek biztonsága mindenek felett való. A biztonságot, a szervezettséget érezheti a közönség is, hiszen egyre nagyobb számban látogatják az újpesti eseményeket. Persze közrejátszik ebben az is, hogy a fellépők kiválasztásánál jó érzékkel nyúltunk azokhoz az előadókhoz, akik valóban érdeklik a közönséget. Persze figyelünk a minőségre is. Csak az idén olyan nevek látogattak el hozzánk, mint Zoltán Erika, a Dolly Roll, az R-Go, Hobo, Wolf Kati, a Szinetár-Bereczky házaspár, Zséda, a Desperado, vagy éppen most a Fiesta. A bulik valóságos tömegeket vonzanak hónapról hónapra.

– Saját – nem hivatalos – „Újpest arcunk” is van már.
– Vannak a szépségeink is, akik hivatalosan Újpest arcai. Emellett van nekünk Curtis, aki a példaképe lehet minden fiatalnak abban, hogy hogyan építsük fel, hogyan menedzseljük önmagunkat, miként szeressük városunkat. Széki Attila rappel, sportol, és jó érzékkel foglalkozik a fiatalabb korosztály informálásával.

– A kommunikációs és sajtófeladatok azonban néha kevésbé vidám feladatokat is jelentenek.
– Volt az idén számos rendkívüli esemény, amely bizony megmozgatta a kollégákat. Mindazonáltal a városvezetés a gyorsan és pontosan meghozott döntésekkel, mellette a jól működő, jól együttműködő csapat azok végrehajtásával, határozott cselekvésekkel, a polgárok tájékoztatásával a nem várt problémákat is kezelni tudta.

– Merre tovább 2012-ben?
– A médiaszolgáltatást tovább bővítjük. Szeretnénk, ha a televíziónk minél több háztartásban foghatóvá válna, illetve az online közösség még dinamikusabban fejlődne. A technika folyamatosan változik, nekünk is követnünk kell a trendeket. A következő megoldandó feladat a mobiltelefónia fejlődése által jelentett kihívások és új médiumok „becsatornázása” lesz. És persze 2012-ben Találkozzunk még többször, azaz még színesebb rendezvénypalettát szeretnénk kínálni az újpestieknek.