Európa-bajnok lett Bara Alexandra

  •  
  •  
  •  

Az újpesti Bara Alexandra aranyérmes lett a Vilaverdében zajló maratoni kajak-kenu Európa-bajnokságon. A KSI versenyzője a portugáliai kontinensbajnokságon női kajak egyesben volt a leggyorsabb, ezzel megszerezte pályafutása első Eb-aranyát. Bara a közeledő kolumbiai Világjátékokon párosban Csay Renátával indul.

Mórocz István tanítványa már a verseny elején ellépett a mezőnytől a cseh Lena Hrochová és váci Csernák Edina társaságában. Az utolsó futószakaszt Bara Alexandra hagyta el elsőként, és bár Hrochová az utolsó méterig támadta, a magyar lány nem adta ki a győzelmet a kezéből.

Hüttner Csaba utánpótlás szövetségi kapitány szerint Bara Alexandrának szárnyakat adhat a Világjátékokra a siker. – Alexandrának eddig a legjobb eredménye egy világbajnoki ezüstérem volt. A mostani Eb-arany meghozhatja az étvágyát a Caliban megrendezendő Világjátékokra.” – jelentette ki a kaptány.

Bara Alexandra egyéni győzelmét követően Kiszli Vandával párosban is rajthoz állt. A magyar duó a rajt után rögtön az élre állt, de az első forduló után a svédek megforgatták a magyar egységet. A bonyodalmat kihasználva a spanyol és az angol hajó elszakadt a mieinktől, Bara Alexandráék a dánokkal csatáztak a bronzéremért. A mieink az utolsó körben jól taktikázva leszakították a dánokat és a harmadik helyen futottak a célba.

(gergely)


Bara Alexandra felkészülését Újpest Önkormányzata már évek óta anyagilag is segíti. Az újdonsült Európa-bajnok nem felejtette el megköszönni a támogatást, dr. Molnár Szabolcsnak címzett levelében.

Tisztelt Alpolgármester úr!

Szeretném megköszönni a segítségüket, amellyel minden évben hozzájárultak a sportteljesítményemhez. Eddig sikeresen alakult az évem, ugyanis megnyertem párosban a világjátékok-válogatót és a hétvégén megrendezett Maraton Európa Bajnokságon egyéniben arany, párosban bronzérmet szereztem.

Köszönettel Bara Alexandra.