Európa bevételére készülnek az UTE Bálnák

  •  
  •  
  •  

Az idei „A” ligás női curling országos csapatbajnokságot az UTE Bálnák csapata nyerte. A Palancsa Dorottya, Miklai Henrietta, Kalocsai Vera, Sándor Nikolett, Nagy Tímea összeállítású, Palancsa Zoltán által felkészített alakulat címvédésével jogot nyert arra, hogy képviselje hazánkat az őszi Európa-bajnokságon. Palancsa Dorottya csapatkapitánnyal beszélgettünk a sikert követően.

– Melyik volt a nehezebb verseny, a tavalyi vagy az idei magyar bajnokság?
– Talán a tavalyi, mert idén sokat segített nekünk, hogy egy felkészülés és egy Európa-bajnokság is már a lábunkban volt az OB előtt. Szemmel láthatóan, és belülről is úgy éreztem, hogy a játék is biztosabban és jobban ment mindenkinek, ez pedig alaposan megnövelte az önbizalmunkat is.

– Minden versenyen akad egy – akár több – mélypont is. A Bálnáknál is előfordult a bajnokság alatt?
– Végig nagyon koncentráltan játszottunk. Nem tagadom, mégis egyszer gödörbe kerültünk. A mélypont a döntőbe jutáskor volt, amikor a WSC csapatától kikaptunk. A csapat akkor a sarkára állt, megbeszéltük, mi is történt. Megnyugodtunk, összeszedtük magunkat, és utána már nem lehetett minket megállítani. Persze, mindkét döntő meccs nehéz volt, ez a két 7-5-ös végeredményen is látszik, de mégis biztos voltam benne, hogy meg fogjuk csinálni. Sikerült is, hiszen minden csapattag a tudása legjavát adta.

– Volt nagy ünneplés?
– Sokan gratuláltak nekünk, ami nagyon jó dolog. A döntő után, a hét végén volt az igazi ünneplés, egy kis közös sütögetéssel. Megettük az ünnepi tortát, amelynek dán zászlós dekorációja azt szimbolizálta, hogy ősszel megyünk az „A” osztályos Európa-bajnokságra.

– Tehát, őszig lehet egy kicsit lazítani?
– Pár napot lazíthattunk, de már naponta a jégen vagyunk, megkezdődött a munka. Nagyon készülünk, hiszen mégis csak Európa legjobb tíz csapata között fogjuk képviselni hazánkat és Újpestet. A magyar női válogatott csapatkapitányaként úgy érzem, hogy a bajnokságon nyújtott játékunk alapján bebizonyítottuk, ott a helyünk Európa legjobbjai között.

– Milyen eredménnyel lennétek elégedettek?
– Helyezést inkább nem mondok. De abban egészen biztos vagyok, hogy a játék, a küzdelem mellett a szívünket, lelkünket is bele fogjuk tenni az Európa-bajnokságba.
G.G.