Európa Újpest határában

  •  
  •  
  •  

Húsz hektár, 11 méteres belmagasság, 15 épület, 20 milliárd forint – valahogy így fest jelenleg „Európa” Újpest határában. Az egyik legnagyobb környéki beruházás átadását ünnepelték az Európa Center megnyitásával a készülő M0-s híd tövében.

 
Hatalmas, 90 000 m2-es üzletközpontot álmodnak a formálódó Észak-Pest-i centrumba. Ennek első ütemében 30 000 m2-t építettek meg az első hat hónapban, elsősorban kis- és középvállalkozók számára. Lehetőséget biztosít gyártási tevékenységre, raktározás, üzlet, iroda – valamint a területen ezen vállalkozások kiszolgálására egyéb üzleti tevékenységekkel szeretnének segíteni, éttermi kiszolgálás, kávézó, posta – mindent, ami az itt dolgozók számára maradéktalan kiszolgáló, háttér-infrastruktúrát biztosít a munkájukhoz.
-Hároméves munkatervvel számoltunk – nyilatkozta Wicha József, a beruházás vezérigazgatója és társtulajdonosa. – A terveink szerint ekkorra a teljes bérleti kapacitás telítődik, illetve az épülő ingatlanok elkelnek – ugyanis nem csak a bérletet, de a tulajdonvásárlást sem zárja ki az Európa Centrum üzleti politikája.
Újpest nevében dr. Trippon Norbert alpolgármester köszöntötte a látványos megnyitó vendégeit egy több, mint 20 milliárdos beruházás látványos megnyitójának résztvevőit:
-Ez a beruházás nagyon nagy jelentőségű a városunk számára, hiszen a világ tekint ránk a Váci út és az M0-s híd felől – értékelte az eseményt az alpolgármester. – Persze elhangzott, hogy a tőke hasznot szeretne, profitot termelni – ez így is van rendjén, de ezzel csak akkor érthetünk egyet nyugodt szívvel, ha Újpest és a város polgársága is nyer – ezért támogatjuk egyetértésben ezt a rendkívüli beruházást.
Minden századnak megvannak a maga varázsszavai. A XXI. században ilyen kulcsszó az üzlet és a logisztika. Nem egy üzleti park, logisztikai központ létesült már az országban. Ez a központ annyiban más az eddig ismertektől, hogy teret enged, utat nyit és segítséget ad a kis- és középvállakozások megerősödésének, ami az egyik legfontosabb gazdasági program ma az országban. Erre van szüksége Magyarországnak, erre van szüksége Újpestnek. Az Európa Központ első sikeres megnyitójához gratulálunk, forduljon termőre a beruházás – az Önök sikere Újpest sikere is egyben.
Újpest polgármestere, dr. Derce Tamás is jelen volt az ünnepségen:
-Én azt várom el, hogy a céljának megfelelően jól működjön ez a beruházás, mert ha ezt teszi, az jó a kerületnek, mert stabil bevételt jelent és jó az ott dolgozóknak, mert elégedettek lehetnek a munkahelyükért. Amit mi adhatunk, az a harmonikus hivatali együttműködés, ami kölcsönösen segíti a dinamikus fejlődés körülményeit. Ez mindannyiunk közös érdeke.