Évzárás a Városvédőknél

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Városvédő Egyesület december 10-én, az Ady Endre Művelődési Központban tartotta évzáró ünnepségét, amelyen az év eseményeinek mérlegét dr. Kovács Ivánné elnök tárta a tagok elé. Ezen az eseményen adták át a kétévente odaítélendő, saját alapítású Arany Horgony díjat, amelyet ezúttal három, a civil szervezet munkáját évek óta segítő lokálpatrióta vehetett át.

Arany Horgony díjban részesítette az Újpesti Városvédő Egyesület elnöksége Hollósi Györgyöt, az egyesület megalapításában, Újpest értékeinek megismertetésében és megmentésében végzett kimagasló munkája elismeréseként. (Hollósi György személyesen nem tudta az elismerést átvenni). Átvette az elismerést Koós Gábor, a Spácium Nyomda Bt. tulajdonosa az egyesület munkáját támogató, két évtizedes eredményes tevékenységéért. Arany Horgony díjat kapott továbbá Czégény Ilona, az Ady Endre Művelődési Központ igazgatója, az újpesti civil szervezetek folyamatos, kimagasló színvonalú támogatásáért, a városrész kulturális életében nyújtott fáradhatatlan tevékenységéért.


Az Újpesti Városvédő Egyesület évzárójának ünnepi műsorában Kóka Rozália, a Népművészet Mestere, Magyar Örökségdíjas mesemondó, népdalénekes lépett fel.

B. K