Évzáró foci a Megyeri úton

  •  
  •  
  •  

Kabát Péter és Jos Daerden kapusként, Balajcza Szabolcs csatárként, Roderick Duchâtelet középpályásként bizonyított

Idén is sor került a Megyeri úton hagyományosnak számító év végi focira, amelyen a szakmai stáb, a játékosok és a „második emelet” által alkotott vegyes csapatok játszanak.

A presztízs mérkőzésen ezúttal a „sárgák” és a „narancssárgák” csaptak össze kétszer húsz percben. Taktikai hadrendről felesleges lenne beszélni, mindenesetre a történelmi hűség kedvéért jegyezzük le, hogy sárga megkülönböztetőben Roderick Duchâtelet, Jos Daerden, Víg Péter, Mezei Tamás, Brockhauser István, Balajcza Szabolcs, Szélesi Zoltán, Balogh Balázs, Filip Sztaniszavljevics, Szloboda Csanád és Antal Csaba lépett pályára, narancssárgában pedig Grégory Christ, Naim Aarab, Dusan Vasziljevics, Mohamed Remil, Floszmann Tamás, Korga Zsolt, Patkós János, Forrás Zoltán, H. Nagy Máté, Egervári Gábor, Szűcs Attila és Gressó Gergely próbálkozott.

A heves jégeső ellenére (vagy talán éppen azért) nagy iramban kezdték a meccset a csapatok. Meglepő húzásként Kabát Péter a kapuban,  Balajcza Szabolcs pedig középcsatárként szerepelt, sőt, a második félidőben Jos Daerden is a gólvonalra állította magát, miközben a többi játékos – sportnyelven szólva – kötetlen szerepkörben játszott.

A találkozót a narancssárgák kezdték jobban, akik Remili és Christ góljaival két góllal elhúztak, és úgy tűnt, hogy az is belefér nekik, hogy marketingasszisztensünk, H. Nagy Máté a kapufára bombázza az általa kiharcot tizenegyest, mivel Floszmann Tamás a második húsz perc elején megszerezte a harmadik gólt is.

A sárgák azonban nem adták fel, és Balajcza Szabolcs mellé Brockhauser Istvánt is a támadósorba vezényelték. Az új felállásnak gyorsan egy Sztaniszavljevics és egy Balogh-gól lett az eredménye. Technikai vezetőnk még rutinosan kiharcolt egy büntetőt is, bár a Nikolas Proesmans-José María Antón játékvezető-páros sem értett egyet a szituáció megítélésben. Mindenesetre Antal Csaba lövésébe Kabát Péter csak beleérni tudott, azonban a döntetlenhez ez is kevés volt, mert mindeközben Dusan Vasziljevics távolról bevette Jos Daerden kapuját, így egy góllal a narancssárgák nyerték az évzárót. 

kép és szöveg: ujpestfc.hu