Ezernél több gyerek rúgta a labdát húsvétkor

  •  
  •  
  •  

Húsvétkor már ötödik alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Utánpótlás Futballtornáját az UTE labdarúgó-szakosztálya. Idén tíz kategóriában több mint 80 csapat mérte össze erejét, a legkisebbek 6-7 évesek, a legnagyobbak 16-17 éves focisták voltak. A magyar élcsapatok utánpótlásgárdáin kívül például dán, horvát, osztrák és szerb fiatalok is rúgták a labdát a pályákon.

Trakperger Árpád, az UTE-labdarúgók szakosztályvezetője elmondta, hogy a cudar időjárás ellenére nagyobb zökkenő nélkül lezajlott a torna, amely az előző évekhez hasonlóan nagy sikert aratott a szurkolók és a vendégek között egyaránt.

– Az elmúlt héten akadt néhány álmatlan éjszakánk – kezdte a szakosztályvezető. – A havazás és a rengeteg eső miatt a füves pályákon nem rendezhettünk mérkőzéseket, a találkozókra csak műfüves pályákon kerülhetett sor. Köszönet a gyors, önzetlen segítségért a Vasasnak, a REAC-nak és a mogyoródiaknak, akik pályákat biztosítottak nekünk, illetve a gyerekeknek. Külön megköszönném a Tungsram-csarnok és a Lakkozó utcai óvoda munkatársainak, hogy az ünnep alatt is a rendelkezésünkre álltak.

Természetesen a Szusza Ferenc Stadionban és a Cérna-pályán is pattogott a labda. 

– Hogyan szerepeltek az újpestiek?

– Az U15-ösök tornáját a lila-fehér gárda nyerte, de a gyerekeink szereztek ezüst- és bronzérmet is. Persze a legfontosabb talán az, hogy a hétvégén ezernél több apró és nagyobb gyerek futballozott. Igazán szívderítő látvány volt látni a játékot, a küzdelmet és a számtalan tehetséges gyereket a pályákon. A rendezőknek köszönhetően a vendégek kellemesen töltötték el a szabadidejüket is. Trakperger Árpád elmondása szerint a gyerekek látogatást tehettek a Parlamentben, sétáltak a budai Várban, kipróbálhatták a káposztásmegyeri Aquaworld óriáscsúszdáit. Az idősebbek egy kis ízelítőt kaptak Budapest esti életéből is, a dán futballisták egy picit ki is rúgtak a hámból.

– A sikerre való tekintettel mondhatjuk, hogy jövőre veled, veletek ugyanitt?

– Most szusszanunk egy keveset, és aztán kezdjük a szervezést. Már beszéltem Őze István klubigazgatóval, aki természetesen az egyesület támogatásáról biztosított minket. Tehát, találkozunk 2014-ben is az UTE Nemzetközi Utánpótlás Labdarúgótornáján.

(gergely)