Ezüstös Marina

  •  
  •  
  •  

Harmincnégy ország részvételével a franciaországi Clermont-Ferrand-ban rendezték meg a 26. kendó-Európa-bajnokságot, amelyen szép magyar siker született. A női egyéni küzdelemben ezüstérem jutott a város Bene Ferencsportösztöndíjasának, Bővíz Marinának. Hat versenyszámban folyt a küzdelem, de a verseny végén a magyarok közül csak Marinának akasztottak érmet a nyakába.

A magyar női csapat, amelynek már négy esztendeje az újpesti Bővíz Marina a kapitánya, szép reményekkel érkezett az Európa-bajnokságra. A csoportmérkőzések alatt legyőzték Ukrajnát és Nagy-Britanniát, majd a legjobb négy közé jutásért a német válogatott ellen vívtak a lányok. Öt mérkőzés (5×4 perc) után 2,5:2,5 (találati arány is egyenlő) volt az állás. Ilyenkor egy-egy versenyző vív tovább a győztes találatig. A németektől Sabrina Kumpf (már volt egyéni és csapat-Európabajnok) és Marina (csapatban eddig egy ezüstje és kéz bronza volt) találkozott, és több mint húszperces idegőrlő csatában a német lánynak sikerült nyernie.

A női egyéniben 26 országból 104 versenyző indult harcba az érmekért. Marina az elődöntőig svéd, holland, svájci, cseh és görög ellenfelét is legyőzte, majd ismét Sabrina Kumpf következett. Marina elsöprő támadásokkal győzte le ellenfelét.

– A döntőben a holland Van Der Woude ellen vívtam – mondta Marina. – Az elején a holland lány vezetett, de sikerült egyenlítenem, és következhetett a hosszabbítás. Idegőrlő volt a küzdelem, amelyet egy apró hiba miatt veszítettem el. Az egyik támadásom végén úgy éreztem, találtam, és egy pillanatra megálltam, s ezt az ellenfelem kegyetlenül kihasználta. Arany helyett ezüst lett a vége, de nem vagyok szomorú. Ha így folytatom, a legközelebbi kontinensbajnokságon enyém lesz az aranyérem. Már csak ez hiányzik a gyűjteményemből.

(gergely)