Ezüstös váltó

  •  
  •  
  •  

Az összetett versenyben hetedik, míg a váltóban ezüstérmet szerzett az UTE rövidpályás gyorskorcsolyázója Hollandiában, a dordrechti Európa-bajnokságon.

Knoch Viktor a kontinensviadalon magabiztosan teljesített minden számban, de már elutazása előtt is elmondta, a legnagyobb reményekkel a váltóversenyeket várja.
A fináléig biztosan jutott el a magyar férfiváltó, előfutamát és elődöntős futamát is nyerte a csapat. A döntőben a Knoch Viktor, Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang összetételben felálló váltó nagyot futott. A világbajnok hollandok és az olimpiai bajnok oroszok hatalmas tempót diktáltak, de végül a magyarok, Knoch Viktorral az élen, elkapták a világbajnokot és megérdemelten állhattak fel a dobogó második fokára.

– Erős döntő jött össze, s tudtuk, az oroszok és a hollandok nagyon jók, ahogyan azt is, hogy velünk kiegészülve, ez a három csapat dönti el egymás között az érmes helyezéseket – mondta Knoch Viktor. – Ám szerettünk volna a harmadiknál jobb helyen végezni, hiszen az elmúlt három évben egymás között osztották el az aranyat és az ezüstöt.

Sokáig úgy nézett ki, hogy mégsem sikerül a harmadik helynél előrébb végeznetek.
– A futam viszonylag könnyedén indult, ám a hajrá már iszonyatosan gyors volt. Az utolsó váltásnál Liu Shaolin Sándort sikerült úgy ellöknöm, hogy megelőzte az Eb egyéni győztesét, a holland Knegtet, így a miénk lett az ezüstérem.

A bajnokság előtt azt mondtad, jó lenne érmet szerezni az egyéni versenyek során, ez végül nem sikerült. Csalódott vagy?
– Ötszázon elestem a negyeddöntőben, nagyon bántott, mérges voltam magamra, hiszen bennem volt, hogy éremért korizzak. Ezer méteren az orosz Viktor Annal nem bírtam, ezerötszázon pedig talán kicsit bátortalan voltam. A verseny bebizonyította, hogy jó úton járunk. Ezt a munkát kell folytatni, csak talán egy kicsit még erősebben.

UTE/gg